Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN YT In FB
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

„Legyünk kreatívak hulladékból!” - ötletpályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Legyünk kreatívak hulladékból! címmel ötletpályázatot hirdet a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából.

Mára a zöld jövő megteremtése lett a követendő irány. Mindannyian részesei vagyunk ennek a kihívásnak és a cél elérésében mindenkinek megvan a maga szerepe.

Április 26-a a Szellemi Tulajdon Világnapja. 2020-ban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a világnapot az „Innováció a zöld jövőért” tematika köré szervezte.

Az idei kampány az innovációt – és az azt támogató szellemi tulajdonjogokat – a zöld jövő megteremtésére irányuló erőfeszítések középpontjába helyezi. Üzenve azt, hogy a mai választásunk határozza meg a holnapot. A Föld az otthonunk. Vigyáznunk kell rá!

A pályázat célja
Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülő kérdéskör a fenntarthatóság és a környezettudatosság. Ebből fakadóan, a hulladékkezelés és azon belül az újrahasznosítás az egyik legfontosabb módszer annak érdekében, hogy a megtermelt és növekvő hulladékmennyiségünket környezetünk védelméért csökkentsük.

Éppen ezért a pályázat célja, hogy díjazza a haszontalannak tűnő, rendeltetését már betöltött termékek alkotások formájában történő újrahasznosítását, hogy kreatív felhasználással új értelmet nyerve értéket képezzenek.

Pályázati feltétele
A pályázatra célcsoport megkötése nélkül, bárki küldhet be pályaművet.
A pályázaton egy pályázó több pályamunkával is részt vehet.

A pályázatra olyan pályamunkák beérkezését várjuk, melyek előremutatóak, innovatívak, valamint felkeltik a figyelmet a hulladék alapanyagként való kezelésére.

Fontos célkitűzés, hogy az alkotások bemutassák, hogy másként is lehet gondolni a rendeltetését már betöltött anyagokra, így ennek következtében új alkotások alapanyagaként szolgálhatnak.

Pályázati anyag tartalma:

  • a pályázaton olyan pályamunkák (bármiféle installációk) elkészítését várjuk, mely alapanyaga bármiféle hulladék vagy másodnyersanyag
  • a pályamunkák funkciója tetszőleges
  • a pályamunkákat dobozban kérjük a megadott címre eljuttatni, ezek maximális mérete a Magyar Posta Zrt. XL-es dobozának  (60x50x32cm) méretezését nem haladhatja meg
  • a pályázatra nem elégséges tervezeteket elküldeni.

Az alkotást jeligéjével vagy címmel szükséges ellátni, emellett fel kell tüntetni az alapanyagát, amiből az alkotás készült.

A pályamunkáról a beküldött alkotás mellékleteként szükséges képi dokumentációt is készíteni.

Ugyancsak jeligével ellátott zárt borítékban kérjük a pályázati kiírás mellékletében szereplő pályázati adatlapot valamint nyilatkozatot kitöltve és aláírva a pályázathoz csatolni.

Az alkotásokat a pályázatkezelő részére a következő címre kérjük postán vagy személyesen eljuttatni:

Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.
2000 Szentendre, Dózsa György út 26.
Postacím: 2001 Szentendre, Pf: 180.

A pályázat beküldésének határideje: 2020. június 1. (hétfő)

A pályázatokat a Dr. habil. Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár által felkért bizottság értékeli. A bírálóbizottság fenntartja a jogot, hogy – a pályaművek minőségére figyelemmel – egyes helyezéseket ne ítéljen oda vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.

A nyertes pályázatok díjazása az alábbiak alapján kerülnek meghatározásra:

  • I. helyezett 100.000 Ft értékű vásárlási utalvány
  • II. helyezett 70.000 Ft értékű vásárlási utalvány
  • III. helyezett 50.000 Ft értékű vásárlási utalvány

Partnereink, támogatóink

Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara
ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune