Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Sikeres volt a téglaépítésű társasházak energetikai pályázata

Az Új Széchenyi Terv Társasházak Energetikai Felújítása Alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet, ezért a kiíró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2013. augusztus 16-án felfüggeszti a pályázati konstrukciót. A 2013. augusztus 21-én 00:00 óráig postára adott pályázatok még feldolgozásra kerülnek.

Az Új Széchenyi Tervből elnyerhető támogatás célja, hogy hozzájáruljon a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, és elősegítse a széndioxid-kibocsátás további csökkentését. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás téglaépítésű társasházak energiahatékonysági felújítására, fűtéskorszerűsítésére és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelésére fordítható.

A Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott energia-megtakarítási célkitűzések és a széndioxid-kibocsátás csökkentése az energiatakarékosság javítása mellett a megújuló energiaforrások alkalmazásával is elősegíthető.

A szaktárca által kezdeményezett konstrukció elősegíti a pályázattal támogatott háztartások rezsiköltségeinek és energiafogyasztásának csökkentését. A program további előnye, hogy megrendelésekhez juttatja az ágazat hazai kisvállalkozóit, és a pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak a klímavédelem területén vállalt magyar kötelezettségek teljesítéséhez is.

Az új konstrukcióra mutatkozó fokozott érdeklődés azt bizonyítja, hogy a kormány szándékai találkoznak a hagyományos, téglaépítésű társasházak lakóközösségeinek igényeivel.

Iparosított technológiával épített (panel), illetve családi házak, kisméretű társasházak energiahatékonysági korszerűsítését a Kormány és a Minisztérium az elmúlt három évben már számos támogatási konstrukción keresztül segítette elő. Ugyanakkor téglaépítésű társasházak részére most először került pályázati felhívás meghirdetésre. Ezért a támogatási konstrukció konkrét beruházásokon keresztül megszerezhető fontos tapasztalatokat fog jelenteni, a jövőben a társasházak részére kiírásra kerülő pályázatok tervezése, előkészítése során.

A Minisztérium ősszel kezdi meg a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia társadalmi vitáját, aminek szakmai alapjaira építve egy széleskörű épületenergetikai program meghirdetését tervezi a jövőben. Ebben a téglaépítésű társasházak támogatása is fontos szerepet fog kapni.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2013. augusztus 16.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Érvényes: 2013.08.16 16.00-tól

Letölthető fájl

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI