Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Fenntartható Energia Akcióterv az ÉMI együttműködésével

Miskolc, mint az európai Polgármesterek Szövetségének tagja vállalta, hogy – az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-vel együttműködve – olyan Fenntartható Energia Akciótervet dolgoz ki, amellyel 2020-ig legalább 20 százalékkal mérsékli a szén-dioxid-kibocsátás mennyiségét, és növeli az energiahatékonyságot.

Miskolc 2020-ig legalább 20 százalékkal mérsékli a szén-dioxid-kibocsátás mennyiségét és növeli az energiahatékonyságot.

Miskolc tavaly márciusban csatlakozott az európai Polgármesterek Szövetségéhez. A szervezet vállalta az Európai Unió 2020-as célkitűzéseit, különös tekintettel az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére és az energiahatékonyságra. Így aztán Miskolc is vállalta, hogy – az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-vel együttműködve – olyan Fenntartható Energia Akciótervet dolgoz ki, amellyel 2020-ig legalább 20 százalékkal mérsékli a szén-dioxid-kibocsátás mennyiségét, és növeli az energiahatékonyságot.


Fotó: Juhász Ákos

A dokumentum véglegesítéséhez elengedhetetlen, hogy bevonják a város lakosságát, a civil és szakmai szervezeteket, és ez alapján készüljön el a végleges akcióterv. Az ebben megfogalmazott cél az, hogy élhetőbbé tegyük a városi környezetet, csökkentsük a klímaváltozás hatásait, hatékonyabbá tegyük az energiagazdálkodást.

    – Hamarosan elkészül a teljes dokumentum, szeretnénk ezt társadalmasítani, ez jól felfogott érdekünk, hiszen Miskolc városának készítjük el – ismertette Pfliegler Péter alpolgármester. – Szeretnénk a város lakosságával, civilszervezetekkel, az ipar és a kereskedelem képviselőivel, a Miskolci Egyetemmel, kutatóintézetekkel megismertetni. Az ő véleményükre is kíváncsiak vagyunk ugyanis, és ha szükséges, változtatunk az akcióterven.

Az önkormányzat honlapján (miskolc.hu) egyébként már bárki megismerheti és véleményezheti a dokumentumban szereplő adatokat és a szén-dioxidcsökkenést eredményező intézkedéseket.

Az észrevételeket, ötleteket, javaslatokat október 12-ig várják a seap.miskolc@miskolcph.hu e-mail címre. Az akciótervben megfogalmazott célkitűzések végrehajtásával, valamint a korábbi fejlesztéseknek, a Zöld Város programnak és a célzott fenntarthatósági intézkedéseknek köszönhetően Miskolc a vállalásokhoz képest túlteljesít, hiszen a 2008-tól 2020-ig várhatóan 44 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

Pfliegler Péter elmondta, ezzel a teljesítménnyel a város megfelel az európai Polgármesterek Szövetségének új, 2015 októberében bejelentett „Alkalmazkodunk” program feltételeinek is, amely a klímaváltozást helyezi előtérbe, és 2030-ig mintegy 40 százalékos széndioxidkibocsátás-csökkenést, valamint az energiahatékonyság növelését vállalja a csatlakozó települések esetén. Miskolc Magyarország harmadik településeként csatlakozna az új programhoz.

    – Minden ember tud tenni a környezetéért, egy város életében pedig jelentős energia-megtakarítást lehet elérni például a középületek hatékonyabb építésével, izolációjával. Miskolc ebben már eddig is sokat tett, de nem dőlünk hátra: szeretnénk a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül is iskolákat, más közintézményeket korszerűsíteni. Szeretnénk emellett minél inkább környezetbarát energiákat felhasználni például a közösségi közlekedésben is – ismertette az alpolgármester.

Forrás: minap.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI