Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

ÉMI EGOLF Workshop

2015. október 29-én az ÉMI Nonprofit Kft. Szentendrei Tudásközpontja európai szintű szakmai találkozó helyszíne volt. A találkozót, amelynek témáját az épületek homlokzatainak tűzbiztonsága adta, a kontinens tűzvédelmi vizsgáló, ellenőrző és minősítő szervezeteit összefogó EGOLF szövetség tagjaként szerveztük.

Ezen a területen jelenleg nem létezik egységes európai szabályozás. A szakma helyzetét bonyolítja a homlokzati rendszerek megállás nélküli, gyors fejlődése. A „Workshop” jellegű találkozó célja ezért az volt, hogy a résztvevők közösen felmérjék a jelenlegi helyzetet, és a szakemberek szemszögéből nézve megvitassák egy közös, harmonizált európai vizsgálati-értékelési módszer kidolgozásának lehetőségeit.

Tizenkét vendégünk Ausztriából (MA39), Dániából (DBI), Franciaországból (CERIB), Nagy-Britanniából (BRE, BM Trada, FM Approvals), Németországból (MPA Dresden, MFPA Leipzig), Svédországból (SP) és Szlovéniából (ZAG) érkezett.

A találkozó megnyitóját Tóth Péter főmérnök és Kakasy Gergely laboratóriumvezető tartotta. A délelőtti program során a résztvevők röviden bemutatták az általuk képviselt országokban használatos vizsgálati és értékelési módszereket, és az előírt követelményeket. A hazánkban használatos homlokzati tűzterjedési vizsgálatról Vágó Bálint tartott angol nyelvű prezentációt. Az esemény helyi szervezését és koordinálását a Tűzvédelmi Laboratórium részéről Móder István végezte. A hazai szakmai képviseletet Varga Ádám és Dr. Bánky Tamás erősítette.

A délutáni kerekasztal beszélgetés során körvonalazódtak a közeljövő kihívásai, amelyekre a hazai szakterületnek is fel kell készülnie. A találkozó zárásaként Nyiri Szabolcs műszaki igazgató búcsúztatta a résztvevőket.

A találkozóról időközben kapott visszajelzések alapján jogosan bízhatunk abban, hogy a jövőben is otthont adhatunk az európai szakemberek együttműködését szolgáló eseményeknek. A Workshop legfontosabb eredménye, hogy az EGOLF-on belül az ÉMI Tűzvédelmi Laboratórium vezeti majd a homlokzatok tűzbiztonságával foglalkozó munkacsoportot.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Érvényes: 2015.10.29 00.00-tól

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI