Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN YT In FB
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Az ÉMI is elismerte a fiatal mesterembereket a szakmák versenyén

Április 24-26. között rendezték meg a Szakmát a kézbe! – 16. Szakma Sztár Fesztivált a Hungexpon. Az esemény keretében valósult meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, aminek több ÉMI-s vonatkozása is van.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma kiváló tanulója versenyt és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. Ezek országos döntője a budapesti Szakma Sztár Fesztivál, amit ezúttal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve szerveztek meg. Idén 54 szakmában 7800-an jelentkeztek a fiatal szakemberek versenyére különböző szakmacsoportokban.

Az ÉMI-nél hiszünk abban, hogy az építéságazat jövője szempontjából kulcskérdés a megfelelő minőségű szakképzés. Az ágazat meghatározó szereplőjeként Társaságunk rendszeresen részt vesz a rendezvényen, ahol munkatársunk, Tóth Balázs évek óta az Építészet szakmacsoport Versenybizottsági elnöke az ács, burkoló és kőműves szakmákban.


Tóth Balázs, az ÉMI szabványügyi és képzési témavezetője adja át az ÉMI ajándékcsomagját az idei SzakmaSztár egyik díjazottjának

Idén az ács, burkoló, kőműves, magasépítő, illetve mélyépítő technikus szakmák dobogós helyezettjeinek tudását egy-egy ÉMI-s ajándékcsomaggal is elismertük. Az ajándék részeként minden díjazott megkapta a Fenntartható építészet című könyvet, hiszen a környezettudatos építés és annak ismerete az ágazat minden szakterülete – legyen akár mérnöki, akár ács, kőműves vagy tetőfedő – szempontjából kiemelt jelentőségű. Ezen kívül az első helyezettek számára egy-egy barkácsáruházi utalványt is felajánlottunk.


Tóth Péter, az ÉMI főmérnöke adja át az ÉMI ajándékát a magas- és mélyépítő techcnikusok dobogósának

A Szakma Sztárja az ÉMI-nél

Az ÉMI nem csak támogatóként kötődik ehhez a szakmai versenyhez. Tóth Balázs szakértőnk mellett fiatal kolléganőnk, Virókné Szilágyi Krisztina is testközelből ismeri a megmérettetést.  2017-ben jutott be ugyanis az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny magasépítő technikusai között a SzakmaSztár keretein belül lebonyolított országos döntőbe.

„A területi előválogatón úgymond „természetes” volt, hogy indulok” – emlékszik vissza Krisztina. „A meglepetés akkor ért, amikor az írásbeli előválogató után megjelent a lista a válogatóba jutottak névsorával, és ott szerepelt a nevem a 18 fő között, majd a válogató után bejutottam az országos döntőbe az öt legjobb közé.

A versenyzőket nem csak a színvonalas megmérettetésen való részvétel ösztönözheti: akik részt vesznek a válogatón és bizonyos százalékot elérnek, ők felmentést kaphatnak az év végén esedékes technikusi vizsga adott moduljából, sőt az egyetemi felvételi eljárásban is plusz pontokat szerezhetnek.


Virókné Szilágyi Krisztina kolléganőnk (a kép jobb oldalán), aki egykori versenyzője volt a SzakmaSztárnak

Az építőipari szakmacsoportokban ritka a női versenyző. „Már a válogatón is éreztem ezt a bizonyos plusz motivációt, főként a gyakorlati feladatoknál (például falazás készítésénél), azonban az országos döntőben a közönség gyakran csodálkozó tekintete előtt készített gyakorlati feladatok során egyedüli női versenyzőként még inkább éreztem ebben különlegességet.” – idézte fel Krisztina, aki országos negyedik helyezést ért el a megmérettetésen.

„Akkor talán még nem is fogtam fel, mekkora megtiszteltetés ez, leginkább egy szilárd visszaigazolást éreztem, hogy a számomra megfelelő szakmát választottam, és természetesen örültem a technikusi vizsgamentességnek, és az egyetemi plusz pontoknak.” Krisztina azonban ennél többet is köszönhet a versenynek: a versenynek köszönhetően ismerte meg a későbbi  egyetemi oktatóját, aki révén az ÉMI-hez került gyakornokként. Jelenleg pedig már BIM menedzserként erősíti csapatunkat szaktudásával.

Minden helyezettnek és a verseny összes résztvevőjének gratulálunk!

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Partnereink, támogatóink

Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara
ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune