Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Új építésügyi műszaki irányelvek jelentek meg

Az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján három új, az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság (ÉMSZB) által elfogadott építésügyi műszaki irányelv került közzétételre. A korábbiakhoz hasonlóan az új irányelveket is az ÉMI, mint az ÉMSZB titkársága készítette és terjesztette elő.

Az ÉMSZB működése során az építésügyi műszaki irányelvek elfogadása és megjelentetése által az építőipari szereplők, vállalkozások és szakemberek szakmai munkáját kívánja segíteni. Az elmúlt napokban a szakmagyakorlókat támogató építésügyi műszaki irányelvek közül az alábbi új dokumentumok kerültek kiadásra:

  1. 1_2022. ÉPMI (v1_ 2022. I. 18.) Nádfedések kivitelezése és karbantartása: Az építésügyi műszaki irányelv a nád, mint tetőfedő építőanyag felhasználását, illetve a nádfedés kivitelezését segíti. Az irányelv kiterjed a nád, mint építőanyag minősítésére és a nádfedésként történő felhasználására. Az irányelv útmutatást ad az elkészült fedések karbantartásához is.
  2. 2_2022. ÉPMI (v1_ 2022. I. 18.) Nem hasznosított lapostetők felújításának tervezése és kivitelezése: Az építésügyi műszaki irányelv tárgya az épületek zárófödémén kialakított lágylemez csapadékvíz elleni szigeteléssel ellátott nem hasznosított lapostető (üzemszerűen nem járható, csak karbantartás céljából, a tetőn elhelyezett gépek, napelemek, kollektorok ellenőrzésére, ökológiai védőréteg fenntartása céljából) szerkezetek felújítása, az általános alapelvek ismertetése a felújítási célok figyelembevétele mellett.
  3. 3_2022. ÉPMI (v1_ 2022. I. 18.) Falazott szerkezetű épületek talajból származó nedvességhatások és sók elleni utólagos védelmének tervezése: Az építésügyi műszaki irányelv tárgya az alápincézett és alápincézés nélküli, tömör vagy tömörnek tekinthető, illetve korlátozottan az üreges falazóelemekből épített falazott szerkezetű épületeket terhelő talajból származó nedvességhatások és károsító sók elleni utólagos védelem általános alapelveinek ismertetése a különböző igényszintek, hatások és követelmények mellett a megoldási lehetőségek felsorolásával és alkalmazási peremfeltételeivel.

Az eddigiekben közzétett, valamint a most megjelent fenti építésügyi műszaki irányelvek ITT érhetőek el.

Az ÉMSZB képviseletében az ÉMI Nonprofit Kft. a jövőben is gondoskodik a kidolgozott és elfogadott építésügyi műszaki irányelvek folyamatos közzétételéről, támogatva az ágazatot a minőségi célok megvalósításában.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC
Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2023 ÉMI