Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Újabb nemzetközi megállapodást kötött az ÉMI

Az ÉMI Nonprofit Kft. meghívott szakértőként vett részt Algériában az államközi Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság második ülésén. A magyar delegációt Balogh Csaba közigazgatási államtitkár vezette. Az ülésen több ágazati megállapodás előkészítése mellett értékelték az ÉMI és a CNERIB algériai társszervezet között fennálló együttműködést, és továbbiakat vetítettek előre.

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs NKft. és az algériai CNERIB Minőségvizsgáló Intézet között 2015 óta van érvényben szakmai és tudományos együttműködés. (A megállapodásról és a társintézmények között 2015-2020. februárjáig tartó kétoldalú kutatás-fejlesztési projektről részletesen itt olvashatnak.

A Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság második, decemberi ülésének magyar delegációját Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára vezette. Az eseményen a két kormány delegációja kitért az építésügy kérdéseire is, melynek során a felek egyetértettek az ÉMI és a CNERIB között fennálló megállapodás folytatásában, valamint a partnerségi kapcsolatok kiterjesztésében további építésügyi szervezetek között.

Ennek első lépéseként 2017 őszén az ÉMI konzorciumi megállapodást kötött az algériai CNIC (Centre National de l’ingénierie de la Construction) állami szervezettel, mellyel együttes ajánlatot nyújtott be egy algériai laboratórium-komplexum munkálataira kiírt, megközelítőleg 3,5 milliárd forint értékű pályázatra. A 11 építésügyi laboratórium és hozzá kapcsolódó kiszolgáló építmények (étterem, konferenciaterem, parkoló) tervezésére és az építés műszaki vezetésére benyújtott ajánlatot december végén nyújtották be az együttműködő partnerek. Jelenleg a beérkezett ajánlatok elbírálása zajlik.
Az ÉMI és a CNIC között érvényben lévő konzorciumi megállapodás nyertes pályázat esetén rögzíti az ÉMI feladatait a laborfejlesztési munkálatok során. Ennek értelmében az ÉMI a vázlattervi szinttől a kiviteli tervfázisig nyújthat majd szakmai segítséget, emellett a kivitelezés folyamatában a lebonyolítói és műszaki ellenőri tevékenységet is támogathatja majd szakmai partnerként.

A CNIC-vel kötött konzorciumi megállapodás, valamint a közösen megpályázott, algériai labor-komplexum fejlesztésére kiírt projekt elnyerése és a feladatok elvégzése által intenzívebbé  válhat az ÉMI algériai építésügyi jelenléte, illetve további, hazai szakértelmet exportáló építőipari cégek külpiacra jutását alapozhatja meg a vállalat.

Kapcsolódó hírek

Sikerpályán a magyar–algériai kapcsolatok
ÉMI-CNERIB közötti szakmai és tudományos együttműködés létrehozása

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI