Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN YT In FB
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Sikeres volt az ÉMI részvétele Sanghajban

Új szakmai kapcsolatokkal, valamint a legújabb nemzetközi innovációs megoldások ismeretével gazdagodott az ÉMI Nonprofit Kft. az első Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE) Sanghajban. A nagyszabású eseményen Magyarország díszvendégként volt jelen, az ÉMI pedig a magyar országpavilon kiállítójaként mutathatta be innovációs kezdeményezéseit, tevékenységét a rendezvény innovációs napján.

November 5. és 10. között rendezték meg Sanghajban az első Kínai Nemzetközi Import Expót, melynek magyarországi pavilonjában az ÉMI Nonprofit Kft. is bemutatkozhatott a látogatóknak az Innovációs és Technológiai Minisztérium meghívására. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium MTI-nek nyújtott információi szerint az expó magyar pavilonját naponta ötezren látogatták, és minden előadás teltházas volt.

Az ÉMI Nonprofit Kft. képviselő Buday-Malik Adrienn fejlesztési igazgató, és Vass Lajos a Társaság Energiahatékonysági és Intelligens Technológiák Irodájának vezetője az Expo nyitónapján, november 5-én délelőtt egy kínai-magyar üzletember találkozón vettek részt. A délután folyamán Orbán Viktor miniszterelnök meghívására találkoztak üzletemberek, melyen jelen voltak az ÉMI szakemberei is. Az eseményen olyan hazai vállalatok mutatkoztak be és ismertették tevékenységüket, akik sikeres üzleti együttműködést folytatnak kínai partnerekkel. A magyar országpavilont Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg november 6-án.

Buday-Malik Adrienn és Vass Lajos az Expo további napjain részt vettek a Magyar Nemzeti Kereskedőház által szervezett programon, valamint meglátogatták az Expó kiállítási standjait, ismereteket gyűjtve a legújabb innovációs fejlesztésekről. A rendezvényen nagy számú kiállító volt jelen, több nemzeti stand várta látogatóit, valamint a nagyobb vállalatok saját kiállítási pavilonban ismertették tevékenységüket.

A nemzetközi esemény záró szakmai napján, november 8-án Magyarország innovatív vállalkozásai mutatkozhattak be. A hazai cégek között az ÉMI mellett további állami tulajdonú szereplők, mint a HungaroControl és a Zala Zone, valamint más innovatív magyar vállalkozások (AImotive, Ivanka, Norma Instruments, Platio) is prezentáltak a nemzetközi közönségnek.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az MTI-nek adott nyilatkozatában kiemelte: a magyar kreatív ipari megoldások Kína számára is vonzóak, és elmondta, több kreatív innovációs exportlehetőségről is tárgyalt a magyar delegáció Sanghajban. A szaktárca tájékoztatása szerint a magyar delegáció kínai látogatása során kilenc kiemelt együttműködési megállapodást kötött kínai partnerekkel, több mint 40 tárgyalást bonyolított le.

A november 8-i Innovációs Nap programja Palkovics László innovációs és technológiai miniszter előadása után a közlekedés, mobilitás jövőképéről, a fenntarthatósági törekvésekről, valamint az egyetemek kutatás-fejlesztésben betöltött, növekvő szerepéről szóló kerekasztal-beszélgetésekkel folytatódott magyar és kínai szakemberek részvételével.

Buday-Malik Adrienn, az ÉMI fejlesztési igazgatója beszámolója alapján a Solar Decathlonról szóló panelbeszélgetést, a többi magyarországi programhoz hasonlóan nagy érdeklődés övezte. A szakmai beszélgetésen az ÉMI fejlesztési igazgatója, valamint dr. Nagy Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Iparszabályozási Főosztályának főosztályvezetője, illetve Tian Yuan, a 2018-as kínai Solar Decathlon szervezőbizottságának tagja vett részt. A panelbeszélgetés keretét az a ténymegállapítás adta, miszerint a globális ökológiai és társadalmi kihívások innovatív válaszokat igényelnek. A változásokra fel kell készíteni a településeket, a közműveket és a közösségeinket a fenntartható jövő érdekében. A beszélgetés résztvevői ismertették álláspontjukat az épített környezet fenntartható fejlődésének kulcselemeivel kapcsolatban, illetve a hallgatóság megismerte a magyarországi intézkedéseket, terveket többek között az épületek fenntarthatósági teljesítményének javítása érdekében.

A fő kérdéskörhöz kapcsolódóan mutatták be a beszélgetés résztvevői a nemzetközi közönségnek továbbá a világhírű innovációs házépítő versenyt, a Solar Decathlont. A világhírű rendezvénysorozat az egyik legjobb példa az innováció és a fenntarthatóbb épített környezetre való törekvés előmozdítására, ezért kiemelt relevanciája volt az Expo Innovációs Napján. A meghívott vendégek megismerték Solar Decathlon célkitűzéseit, társadalmi és gazdasági szinten gyakorolt pozitív hatását, az augusztusi kínai verseny eredményeit, tapasztalatait, valamint a következő, Magyarországon rendezett európai Solar Decathlon koncepcióját, részleteit. (A panelbeszélgetésről részletesen beszámolunk a Magyar Építőipar következő lapszámában!)

Az Innovációs Nap zárásaként az ÉMI Nonprofit Kft. szakemberei egy kínai nagyberuházást tekintettek meg, amelynek keretében komplett városrészeket építenek fel: többek között egy smart city-t, egy vidékfejlesztési mintaterületet, okos gyárakat, lakóépületeket.

Az ÉMI szakemberei az első Kínai Nemzetközi Import Expón több egyeztetést folytattak magyar és külföldi vállalatok képviselőivel, illetve bemutatták az ÉMI innovációs kezdeményezéseit, tevékenységét az érdeklődő szakembereknek. Az ÉMI Nonprofit Kft. nemzetközi ismertségét tehát nagymértékben erősítette az első Kínai Nemzetközi Import Expón való részvétel, valamint a jelenlévő magyar állami vezetőkkel, és vállalatokkal való szakmai kapcsolatának erősítésére is lehetőség nyílt. Mindemellett hasznos és értékes ismereteket, tapasztalatot szerzett az innovatív megoldások tekintetében.

Forrás: MTI
Fotók: ÉMI

 

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Partnereink, támogatóink

Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara
ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune