Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

55 éve a minőségért és az innovációért

Az ÉMI jogelődjét, az Építésügyi Minőségvizsgáló Intézetet 1963. február 12-én hozták létre. Ma, 55 évvel később az ÉMI Magyarország legnagyobb épület- és építőanyag-ipari minőségellenőrző innovációs intézménye, a hazai építésügy meghatározó szereplője és szakmai szellemi központja. Tevékenységét országos lefedettséggel látja el, hozzáértését hazai és nemzetközi szinten egyaránt bizonyítja.

Az 1948-ban alapított Építéstudományi Intézet (ÉTI) részeként működő Minőségvizsgáló tagozat leválasztásával, az Építésügyi Miniszter 1963. február 12-i alapítói határozatával létrehozta az Építőipari Minőségvizsgáló Intézetet az építőanyagok intézményes vizsgálatának kiépítésére. Az ÉMI-t tehát 55 éve azért alapították, hogy az építő- és építőanyag-ipart egy független vizsgáló bázis szolgálja ki, kitüntetetten a termékek műszaki jellemzőinek szakszerű vizsgálatával, illetve az egységes vizsgálati dokumentumok elkészítésével.

Társaságunk működését a mai napig meghatározzák létrehozásának alapvető céljai, ugyanakkor meg kell felelnie a jelen elvárásainak, kihívásainak is. A hazai építőipar növekvő tendenciáját, pályáját nem csak követnie kell, de előrelátónak és felkészültnek is kell lennie. Az ÉMI tevékenysége így ma igen sokrétű: műszaki szolgáltatások, minőség-ellenőrzés, műszaki szabályozás, irányelv-alkotás, kutatás-fejlesztés-innováció, nukleáris létesítmények szakértése, állami beruházásokhoz kapcsolódó feladatok ellátása, hazai és nemzetközi projektek, szakmai rendezvények szervezése, oktatás, lakossági tájékoztatás. Tagja számos európai és nemzetközi szervezetnek, mint az EOTA, az Egolf, az ENBRI, a WFTAO, a CIB, az ECTP, vagy a UEAtc.  Az építési termékek megfelelőség-igazolását, az Építési Termék Irányelv előírásai alapján az Európai Bizottságnak bejelentett (notifikált) szervezetként (Notified body number: 1415) az ÉMI Magyarország határain kívül is végzi.

Tapasztalat, szakértelem

Az alapítás óta eltelt több mint fél évszázados működés egyedülálló tapasztalattal, hozzáértéssel vértezte fel az ÉMI-t.

Az építőipar különböző területein (tartószerkezetek, épületfizika, tűzvédelem, vegyészet, épületgépészet, mechanika) felhalmozódott tudásának, szakértői tapasztalatának, valamint képzett, hozzáértő szakembergárdájának köszönhetően tud magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtani, több más mellett az épület- és építőanyag-ipari jóváhagyás, helyszíni és laboratóriumi vizsgálatok, ellenőrzések, műszaki szakértői munka és innovációs kutatás területén.

Az ÉMI Nonprofit Kft. kivételes szakembergárdával rendelkezik: megközelítőleg 200 munkavállalójának közel 70%-a főiskolai vagy egyetemi diplomával rendelkezik. Több tízen tartanak rendszeresen előadásokat szakmai rendezvényeken, publikálnak szakcikkeket, vagy oktatnak felsőoktatási intézményekben, szakiskolákban, illetve több szakembere rendelkezik Phd fokozattal, vagy van folyamatban ez irányú tanulmánya.

A több mint fél évszázad alatt felhalmozódott tudást, szakértelmet nem csupán saját feladataink, megbízásaink kifogástalan teljesítésére hasznosítjuk, de átadjuk azt az építésügyi szereplők számára konferenciák, egyéb előadások, rendezvények által.

Függetlenség

Az építőipari vizsgálatokat, ellenőrzéseket egyértelműen függetlenül működő szervezeteknek kell végezniük. Az ÉMI büszke arra, hogy alapítása óta, és a rendszerváltást követően is független tudott maradni, és függetlenül dolgozik azóta is, száz százalékos állami tulajdonú, ugyanakkor piaci alapon működő vállalatként.

Országos lefedettség

A különböző építésügyi feladatokra az ÉMI, Magyarország legnagyobb komplex vizsgáló bázisaként országos laboratórium hálózattal több mint 2000 féle – amiből 1009 akkreditált – vizsgálatot képes teljesíteni a hazai és nemzetközi piacon. Kirendeltségei révén az egész országban el tudja látni tevékenységét.

Az országos jelenlétet tovább erősíti 2017-től a mobil laboratórium, amelynek segítségével az ÉMI szakértői gyorsan és hatékonyan tudják elvégezni a helyszíni vizsgálatokat bárhol az országban.

K+F+I és nemzetközi jelenlét

Megalakulása óta az ÉMI a kutatás-fejlesztés-innováció, valamint a nemzetközi kapcsolatok és jelenlét területén is kimagasló fejlődésen ment keresztül, és alapozta meg hosszú távú működését, tevékenységét.

Kutatást támogató és saját kutatás-fejlesztési tevékenységét kifejezetten a piacorientált kutatás-fejlesztésre összpontosítja, különös tekintettel a felsőoktatási intézményekkel, más (főként nemzetközi) társintézetekkel és ipari partnerekkel együttműködésben megvalósuló projektekre.  A Társaság emellett bekapcsolódik az építészeti kultúra fejlesztését szolgáló országos kutatási, műszaki fejlesztési, valamint az oktatási-képzési programokba.

Az ÉMI 2016. január 27-én stratégiai megállapodást kötött a Miskolci Egyetemmel. Az együttműködés prioritás-területei az oktatás-képzés illetve a kutatás-fejlesztésben való együttműködés, különös tekintettel a korszerű és fenntarthatóságot célzó építőanyagokra, az energiahatékonyságra és intelligens technológiákra. A megállapodás közvetlen eredménye a GINOP 2.3.4-15 felhívás keretében a Miskolci Egyetemmel, a BorsodChem-mel és a BOSCH-sal közösen megvalósított projekt, amely hosszú távra megalapozza egy az építőipari fejlesztéseket magas szinten támogató infrastruktúra és szervezet létrejöttét.

Nyugat-európai társkutató intézetek együttműködő vagy konzorciumi partnereként nemzetközi szinten is részt vesz kutatás-fejlesztési, pályázati felhívásokban. A kutatási, innovációs projektekben résztvevői, hazai koordinátori, munkacsoport vezetői pozíciókat is ellátnak szakértő kollégái. A társaság mintegy 15 nemzetközi szakmai és kutatási szervezet munkájába kapcsolódott be tagként vagy megfigyelő szakértőként.

Az ÉMI aktívan részt vesz az Európai Unió nemzetközi együttműködési programjaiban és Horizont 2020 kutatási keretprogramjában, valamint a 2016. júliusától a Covenant of Mayors (Polgármesterek Szövetsége - CoM) szervezettel kötött megállapodás alapján „Country Coordinator”, azaz Nemzeti Koordinátorként támogatja a helyi és megyei önkormányzatokat a fenntartható településfejlesztés stratégiaalkotási folyamataiban.

Az ÉMI Nonprofit Kft. a rendezvényszervezés terén is kilépett a nemzetközi színtérre. 2017-ben elnyerte az Amerikai Kormány kezdeményezésére indult Solar Decathlon egyetemi házépítő innovációs verseny Európa-bajnokságának rendezési jogát. A verseny mintegy 40 intézmény és 16 csapat részvételével 2019 nyarán kerül megrendezésre az ÉMI szentendrei ipari és innovációs parkjában.

Elkötelezettség

Ha röviden kellene összefoglalnunk azt, hogy ma, alapításának 55-dik évfordulóján mi az ÉMI filozófiája, azt mondanánk: minden tevékenységünk mozgatórugója a minőség és az innováció iránti elkötelezettség.

Hisszük, hogy a minőség és innováció iránti elkötelezettség a minőségi jövőt építi. Olyan épített környezetet, amely időtálló, fenntartható és élhető. Az ÉMI ezt kívánja támogatni tevékenységével.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Érvényes: 2018.02.12 00.00-tól

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI