Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
YT In FB
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Sikeres Construmát zárt az ÉMI

Számos szakmai és lakossági érdeklődőt vonzott az ÉMI standja a 38. Construma nemzetközi építőipari szakkiállításon. Szakmai előadásait, a közönség számára is nyitott szakértői beszélgetéseit, valamint az ÉMI rendezésében megvalósuló Solar Decathlon Europe 2019 verseny bemutatását nagy érdeklődés övezte a Construma mind az öt napján. Sikeres programja mellett az ÉMI a „legszebb stand” különdíját is elnyerte az idei Construmán.

Az ÉMI Nonprofit Kft. ezúttal is tartalmas programmal készült a Construma nemzetközi építőipari szakkiállításra. A szakmai rendezvény évről-évre több tízezer érdeklődőt vonz, ez idén sem volt másképp: közel 50 ezer látogató fordult meg a 20 országból érkező, több száz kiállító részvételével megvalósuló programon. Az ÉMI 100 m2-es kiállítói területén az Innovációs és Technológiai Minisztérium is ismertette tevékenységét.

Az ÉMI standján bemutatkozott a Társaság mobil laboratórium flottájának egyik autója. A mobil diagnosztikai bemutató idén is nagy sikert aratott, sokan érdeklődtek az ágyazati tömörség és teherbírás mérése, illetve a beton és fa szilárdság meghatározásának helyszíni vizsgálati módszerei iránt.

 

A látogatók megismerkedhettek az ÉMI piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenységével: a Miskolci Egyetemmel közös projektjével és annak eredményeivel. A fejlesztési együttműködés a Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ (FIEK) keretében valósul meg.

A 100 négyzetméteres bemutató standon a 2019 nyarán megrendezésre kerülő Solar Decathlon Europe 2019 (SDE19) nemzetközi egyetemi innovációs házépítő verseny csapatai által készített makettek is helyet kaptak. A kis építmények a nyári versenyen felépítendő mintaházakat reprezentálták, és nagy érdeklődésre adtak számot a Construma szakmai és lakossági látogatói körében egyaránt.

 

Az SDE19 magyar érdekeltségű csapatai előadás formájában is bemutatták projektjeiket az ÉMI Construma-programja során. Az ÉMI szakmai beszélgetést is szervezett a verseny témájához kapcsolódóan, melyet Dr. Nagy Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára nyitott meg.

 

A Construma első három napja főként a szakmai érdeklődők számára kínált programokat. Az ÉMI ennek megfelelően az ipari padlók, a falazott szerkezetek, valamint a homlokzati hőhidak témájában tartott szakmai délutánokat ezeken a napokon. A szakmai délutánok keretében meghívott vendég szakemberek, valamint az ÉMI szakértői ismertették gondolataikat, tapasztalataikat az adott témában előadás, illetve kockaasztal beszélgetés keretében.

Az ÉMI standjára ellátogatott Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, valamint Makai Martina és Dr. Nagy Ádám, az ITM helyettes-államtitkárai, illetve Dobos Balázs főosztályvezető. Az ITM vezető munkatársai szakmai egyeztetést folytattak Dauner Mártonnal, az ÉMI vezérigazgatójával, és a Társaság vezető munkatársaival: Buday-Malik Adrienn fejlesztési igazgatóval és Tóth Péter műszaki igazgatóval.

 

Az ÉMI sokrétű tevékenysége, valamint az évtizedek alatt felhalmozott tudástőkéje a szakmai és lakossági érdeklődők számára egyaránt kínál hasznos és használható információt. Az ÉMI programját ennek megfelelően nagy érdeklődés kísérte a 38. Construma mind az öt napján.

A sikeres program mellett a 38. Construma nemzetközi építőipari szakkiállítás további elismerést is hozott az ÉMI-nek: kiállító tere elnyerte a „Construma 2019 legszebb stand” különdíját.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Partnereink, támogatóink

Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara
ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune