Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Átadták az ÉMI Szentendrei Építőipari Tudásközpontját

Példaértékű építőipari innovációs fejlesztés befejezését ünnepelték a projekt résztvevői 2013. május 10-én a Szentendrei Ipari Parkban. Az ÉMI Építőipari Tudásközpont ünnepélyes átadóján jelen volt Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára is. A most átadott épületet létrehozói a hazai energiatudatos építés bemutató helyévé szeretnék tenni. A beruházásnak az Új Széchenyi Terv és az Európai Unió PIME’S projektje által érintett értéke 1,817 milliárd Ft, a teljes beruházási érték a járulékos infrastrukturális projektelemekkel együtt azonban meghaladja a 2,4 milliárd Ft-ot.

Az idén fennállásának 50. évfordulóját ünneplő ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) alig több mint 1 évvel ezelőtt rakta le a Szentendrei Ipari Parkban a tudásközpont alapkövét. A komplex építő- és építőanyag-ipari jóváhagyó, vizsgáló, ellenőrző, tanúsító, szakértő intézmény célja a fejlesztéssel egy olyan innovációs park létrehozása volt, melyben az építéssel, építőiparral foglalkozó vállalkozások, K+F tartalmú szolgáltatási szervezetek, felsőoktatási és átképzési intézmények nemzetközi színvonalú térségi bázisa jöhet létre.


 

A pilot projekt első ütemében elkészült az innovációs és vállalkozási tudásközpont. Az új létesítmény építészeti és technológiai módszereiben is a legmodernebb környezettudatos és energia hatékony megoldásokat valósítja meg. Az építőipari innováció eredményeinek alkalmazásával az épület energetikai tanúsítványa a legmagasabb A+ kategória, ami elsődlegesen a fokozott hőszigetelésnek (10 cm helyett 25 cm) és energia hatékony nyílászáróknak köszönhető. A déli oldal geometriai árnyékolását döntött üvegablakok biztosítják, a homlokzatokon magas a tömör felületek aránya. A zöld tetőfelületek és zöld homlokzat, az épület bejáratánál található nyílt vízterület a hőcsillapítást szolgálják. A belső udvar üvegfelületeit esztétikai szempontból is élményt nyújtó, vitorlákra hasonlító fehér ponyvák árnyékolják, a nyugati homlokzatot mobil árnyékolás védi a nyári hőségben, az épület déli sarkát kéthéjú klímahomlokzat fedi.


 

A környezettudatosság jegyében a hőszigetelés utóhasznosított anyagokkal történt, a Duna Menti Regionális Vízmű szentendrei tisztító telepén keletkező biogáz és a kezelt szennyvíz hőjének hasznosításával az épület energiaellátásában meghatározó szerepet kapott a „zöld” energia.

Az összesen 5685 m²-es épület első eleme annak a jövőbeni nagyobb komplexumnak, mely további beépítésekkel otthont adhat majd középfokú szakképzési intézmények és egyéb innovatív ipari partnerek mellett a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara campusának is.

Az ÉMI az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Programjának pályázata mellett sikeresen indult az Európai Unió PIME’S Concerto III. programjában is, mely a „Városaink a fenntartható jövőért” téma keretében az innovatív tervek megvalósítását támogatja, a zöldépítést és a megújuló energia felhasználást ösztönzi.

Képek az átadó ünnepségről

Videó az átadó ünnepségről

 

Érvényes: 2013.05.10 14.00-tól

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI