Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
YT In FB
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Az ÉMI a Paksi Atomerőmű Kiemelt Szállítója lett

„Kiemelt Szállító” címet kapott az ÉMI az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2018. évi Szállítói Napján. Az elismerést ünnepélyes keretek között vette át Dauner Márton, az ÉMI vezérigazgatója. A hazai építésügyben 55 éve működő Társaság vezetője köszönő beszédében kiemelte: a kitüntetés elismerése, egyúttal pozitív visszaigazolása az eddigi közös szakmai munkának.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. szokásos Szállítói Napját idén március 1-jén rendezték meg a paksi Erzsébet Nagy Szállodában, melyre az ÉMI is meghívást kapott. A Társaságot Dauner Márton vezérigazgató, a Nukleáris Létesítmények Iroda részéről Tóth Emese irodavezető és Kornéli Ferenc szakértő mérnök képviselte a rendezvényen.

Az eseményen a „Kiemelt Szállító” elismerésben idén az ÉMI részesült. Az oklevelet Hamvas István, a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója adta át az ÉMI vezetőjének, Dauner Mártonnak.


Hamvas István vezérigazgató, Paksi Atomerőmű Zrt.
Dauner Márton vezérigazgató, ÉMI Nonprofit Kft.

Az ÉMI több mint fél évszázados pályafutása alatt közel 40 éve tevékenykedik nukleáris területen, hiszen már a Paksi Atomerőmű építésének kezdeti szakaszától aktív szerepet vállalt a beruházásban. Az akkor hatályos jogszabályokban az építési tárca szakintézményeként, mint kijelölt ellenőrző szervezet eredményesen tevékenykedett:

  • kutatási és műszaki szabályozási,
  • MEO szintű minőségellenőrzési,
  • szuperellenőri és
  • építésfelügyeleti ellenőrzési területen.

Az atomerőmű üzembe helyezése óta az ÉMI folyamatosan részt vesz az építészeti állapot felügyelet keretében az Öregedéskezelési Program (ÖKP) eljárásrendjének kidolgozásában és annak végrehajtásában. Emellett a biztonságnövelő beruházásokhoz kapcsolódó és egyéb építészeti átalakítások tervezésének és kivitelezésének szuperellenőrzésében, illetve a 247/2011.(XI.25.) Korm. rendelet hatályba lépést követően a független műszaki szakértői feladatok ellátásában is szerepet vállal.

Dauner Márton köszönő beszédében kiemelte: az ÉMI laboratóriumaiban több mint 2000 (melyből mintegy 1000 akkreditált) vizsgálati eljárást tud lefolytatni, melyek végrehajtása lehetővé teszi az építési termékek teljesítményjellemzőinek és követelményértékeinek meghatározását, hogy a szakszerű beépítés és használat mellett, a termék teljes tervezett élettartama alatt az építmény – amelybe a terméket beépítik – megfeleljen az alapvető (elsősorban biztonsági, egészség-, környezet- és tűzvédelmi) követelményeknek.

Elmondta, a Társaság laboratóriumi fejlesztési elképzelései között szerepel, hogy Pakson is biztosítsa az ÉMI helyszíni jelenlétét, melyet - a jelenlegi erőműves munkáin túl - a bővítésben való részvételi szándéka is indokolttá tesz. Kifejtette, az ÉMI kezdeményezte a Paksi Ipari Park Inkubátorházában iroda- és laborterület bérlését, melynek kiegészítéseként a helyszínen egy korszerűen felszerelt mobil labort is rendelkezésre tud majd bocsátani. A Paksi Ipari Parkban a 2016. végén megvásárolt telkeken közel 7˙750 m2 terület áll rendelkezésünkre, melyre a későbbiekben ütemezetten épülhetne fel az anyag- és szerkezetvizsgáló laboratóriumunk – tette hozzá az ÉMI vezérigazgatója.

Dauner Márton beszédében megköszönte a szakmai partnerek bizalmát és támogatását, és hangsúlyozta, a „Kiemelt Szállító” kitüntetés az ÉMI számára nagy jelentőséggel bír, hiszen ez elismerése és egyúttal pozitív visszaigazolása az eddigi közös szakmai munkánknak.

Az együtt elért sikerek, a szakma iránti elkötelezettségünk motivációt adnak a jövőbeni feladatokhoz, az előttünk álló kihívások teljesítéséhez, közös céljaink megvalósításához – fogalmazott az ÉMI vezérigazgatója.


Tóth Emese irodavezető, Nukleáris Létesítmények Iroda ÉMI
Kornéli Ferenc szakértő mérnök, ÉMI

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Partnereink, támogatóink

Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara
ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune