Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Európai Fenntartható Energia Hét az ÉMI részvételével

Brüsszelben zajlik június 20. és 25. között az Európai Fenntartható Energia Hét, amelyen az ÉMI delegációja – dr. Henn Péter vezérigazgató, Buday-Malik Adrienn fejlesztési igazgató és Vass Lajos irodavezető – is részt vesz, különös tekintettel az épített környezet fenntarthatóságát és energiahatékonyságát előtérbe helyező egyeztetésekre.

A június 21-i délelőtti szakmai fórumon az ÉMI-delegáció tagjai találkoztak Ramón Luis Valcarel-el, az Európai Parlament alelnökével, aki elmondta, hogy az energiahatékonyságra szakosodó szervezetek –így az ÉMI is – az emberek életminőségének javításáért tesznek nap mint nap. Az alelnök kiemelte: az innováció és kutatás-fejlesztés nem öncélú és az erre a célra fordított uniós források valódi befektetésnek tekinthetők, hiszen már középtávon regionális fejlődést, felzárkózást és új munkahelyek teremtését teszik lehetővé.

Az Európai Fenntartható Energia Hét harmadik napján az ÉMI a Covenant of Mayors képviselőivel egyeztetett nemzeti koordinátori feladatairól és a hazai operatív programokban megjelenő fenntartható energia és klíma akciótervezést támogató pályázati felhívásokról. A hazai jó gyakorlatok demonstrációs lehetőségeiről július második felében újra Brüsszelben egyeztetnek majd a felek.

Ezek mellett az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóságának szakmai fórumán vett részt az ÉMI-delegáció, ahol Carlos Moedas, kutatásért, tudományért és innovációért felelős biztos tájékoztatott, hogy az Európai Unió kutatás-fejlesztési politikájának fókuszában jelenleg a megújuló energiák hasznosítása, az energiatárolás, az elektromobilitás és az energiahatékony épületek vannak. Ennek oka, hogy olyan kihívások kezelésében szeretnének gyorsan eredményt elérni, ami az állampolgárok és közvetlen életterük tekintetében a leggyorsabban érezhető.

A biztos egyúttal elmondta, hogy Európában teljesen más az innovációba történő befektetéshez való hozzáállás, mint pl. az USA-ban. Egy európai vállalat kevésbé vállalja a kockázatot és kevésbé türelmes egy amerikaival összehasonlítva, így a közfinanszírozást és támogatásokat nem lehet kivezetni erről a területről. Ugyanakkor a kockázati tőkebefektetések népszerűsítése és elterjesztése célja az Uniónak, erre rövid, közép és hosszú távú programjai is vannak.

Moedas biztos Kennedy elnök ambiciózus hozzáállását említette példaként. Véleménye szerint Európa „holdja”, ahová embert küld nem más, mint a kutatás-fejlesztés és innováció világa. Mindenkit arra biztatott, hogy vállalja a küldetést.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI