Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN YT In FB
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Az ÉMI szakértői a Pollack Expon

Április 13. és 14. között került megrendezésre a Pollack Expo, az egyetem, az ipar és a mérnöktársadalom találkozóhelye. Az iparág meghatározó szereplőjeként az ÉMI sem hiányozhatott az előadók és a kiállítók közül.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) idén 16. alkalommal szervezte meg a Pollack Expot. A szakmai rendezvény idén rekordszámú érdeklődőt köszöntött: közel 100 előadó, 134 kiállítói stand és több, mint 2300 látogató volt jelen a rendezvény két napján.

A tudományos előadásokon, látványos szakmai bemutatókon, kiállításokon, konferenciákon a fő téma a mesterséges intelligencia és az energiatudatosság volt. Olyan kérdésekre keresték a választ, mint hogy miként használható az épületek belső és külső tereinek tervezéséhez a mesterséges intelligencia, hogyan fejlődtek az autóipari vezérlőrendszerek, és miként zöldíthetőek az ipari épületek a talajszondás szén-dioxid csökkentéssel.

A rendezvény megnyitóján Buday-Malik Adrienn, az ÉMI vezérigazgatója az elnökségi asztalnál helyet foglalók között köszöntötte a szakmai esemény résztvevőit. Beszédében a partnerség, az együttműködés jelentőségét hangsúlyozta, ami az ipar és az oktatás között is kiemelten fontos. Mint mondta, ez a szakmai esemény kiváló alkalmat ad arra, hogy a mérnök társadalom különböző szegmensei tudást és tapasztalatot cseréljenek az ágazat fejlődése érdekében. Emlékeztetett, az ÉMI és a Pécsi Tudományegyetem 2019-ben kötött stratégiai együttműködési megállapodást éppen a tudástranszfer érdekében.

 

Az első napon “ÉMI tapasztalatok az épített örökség megőrzésében” címmel Frey Lajos, a mérnöki szolgáltatásokért felelős igazgató-helyettesünk engedett bepillantást a résztvevőknek többek között a műemléki felújítások kulisszáiba. Előadásában konkrét példákon keresztül mutatta be, hogy milyen szerepe van az ÉMI mérnöki tudásának, tapasztalatának a műemléki épületek rekonstrukciójában, illetve az ipari beruházásokban.

A második napon a LIFE Program támogatásával megvalósuló ConstructSkills4LIFE projektünk mutatkozott be az érdeklődő közönség előtt. Az ÉMI projektvezetője, Hujber Dorottya, valamint Dr. Takács Lajos a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületszerkezettani Tanszék vezetője adott elő „Építőipari készségek a jövőben: ConstructSkills4LIFE projekt” címmel. Az előadásból kiderült, hogy a nemzetközi együttműködés lehetőséget biztosít az építőipari szereplők bevonásával a szakmai párbeszéd élénkítésére a 2030-as épületenergetikai és klíma célok elérése érdekében. A projektről bővebben a  www.constructskills4life.eu weboldalon, a közösségi média felületeken, illetve a hírleveleikben tájékozódhatnak.

Pénteken az ÉMI állandó standjánál Gyuris Péter, a Geonardo Kft képviselőjének vezetésével szakmai kerekasztal beszélgetésen vitatták meg szakértők az építőipari munkaerőpiacot érintő kihívásokat. Terítékre került többek között a szakemberhiány, a készségbeli szükségletek és hiányosságok, valamint a digitális megoldások alkalmazhatósága a lakóépületek és családi házak körében.

 

Az ÉMI állandó kiállítási standján az idei Pollack Expon számos érdeklődő megfordult: már gyakorló mérnökök, illetve hallgatók egyaránt, akik kollégáinkkal beszélgettek a bemutatkozó MiniStor, Pocityf és ConstructSkills4LIFE projektekről. A látogatók a mérnöki tevékenységünk, valamint a nemzetközi fejlesztési együttműködéseink mellett munkáltatóként is megismerkedhettek Társaságunkkal a kiállítási területünkön. Az eseményen jelen lévő szakembereink az ismeretek átadása mellett maguk is új szakmai tapasztalatokkal, információkkal gazdagodtak a Pollack Expo-nak köszönhetően.

Fotók: Pollack Expo

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Partnereink, támogatóink

Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara
ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune