Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Kihirdették az irodalmi pályázat eredményét

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Vers- és Novellaíró pályázat a fenntarthatóság jegyében” címmel a Költészet Napja tiszteletére irodalmi pályázatot hirdetett, melyre április közepéig várták a pályaműveket. Az eredményeket Boros Anita államtitkár videókonferencián ismertette .

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkársága a Fenntarthatóság Éve 2020 programsorozat keretében több, a fenntarthatóság, környezetünk védelme és az újrahasznosítás fontosságára felhívó és nevelő pályázatot hirdetett meg. A lezárult pályázatokat Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár által felkért szakmai bírálóbizottságok értékelték.

A magyar költészet napja előtt is tisztelgő, „Vers- és novellaírás a fenntarthatóság jegyében” címmel meghirdetett pályázat országszerte megmozgatta a fiatal, amatőr és már publikáló költőket, írókat. A beérkezett műveket Demeter Szilárd, író, publicista, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és Pál Dániel Levente, költő, prózaíró, műfordító értékelte.

Videókonferencián ismertette a fenntarthatóság jegyében kiírt vers- és novellapályázat eredményét Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára június elején.

A 14-17 éves korosztályban az I. helyezést Rácz Marcell Bálint Csoboka című novellájával, a II. helyezést Koncz Tamás Himnusz a Földért című versével, a III. helyezést Kántor Csenge Ventys legjobb könyvei című novellájával szerezte.

A 17-22 éves korosztályban az I. helyezést Kovács Panka Lábnyom című versével, a II. helyezést Dancsok Lilla A fejlődés országútján című novellájával, a III. helyezést Sternák Szintia Hátraarc! címmel szerzett novellájával nyerte el.

A 22-25 éves korosztályban az I. helyezést Doedens Miriam Mondjátok a gyermekeknek című novellájával, a II. helyezést Filep Dávid Az elveszett mag című versével, a III. helyezést Szalay András Köszi rózsa című versével érdemelte ki.

Boros Anita gratulált a pályaművekhez. A pályázatok díjazottjait a pályázatkezelő elektronikus úton értesítette, a pályázók az elismerő okleveleket és nyereményeiket postán kapják majd kézhez.

Forrás: kormany.hu, ITM Kommunikáció

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Érvényes: 2020.06.10 12.06-tól

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI