Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

A jövőre építenek

Nincs más hátra, mint előre! – erre jutottak a hazai építésipar szereplői a tervezőmérnököktől az építési vállalkozókon át az építőanyag-kereskedőkig. Az elhúzódó, totális válság időszakát most a jövőre való közös felkészüléssel, a potenciális megrendelői kör tájékoztatásával és az újdonságok, a korszerű megoldások megismertetésével vészelik át.

Az építési megrendelés állomány folyamatosan zsugorodik, most az ágazatban érdekeltek a felújítási szektor további bővülésére építenek, úgymond.

Az elhúzódó recesszió tudatában különösen nagy jelentőségű, hogy a régió legnagyobb építőipari seregszemléje, a Construma meg tudta őrizni három évtizede elfoglalt pozícióját, és stabilan tartja ötvenezer körüli látogatószámát. Igaz, a szinten tartáshoz egy merőben új stratégia kialakítására és követésére is szükség volt: vásárból információs és tudásközponttá formálták át a rendezvényt. A jövő hét közepén szakmai napokkal nyitó, a hét végén pedig közönségnapokkal folytatódó rendezvényre a Hungexpo és szakmai partnerei több mint ötven konferenciát szerveztek.

Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke a Construma tegnapi beharangozó sajtótájékoztatóján kiemelte: a hétezer magyarországi építész fele rendszeresen részt vesz immár a szakmai napokon, ahol a gyártókkal és az anyagokkal is találkozhat, és fontos szakmai információkat kaphat. A Construma igazi kiállításcsokorrá vált, öt kiállítás együttesévé, amelybe az Otthon-Design, a Hungarotherm, a Reneo és az Urb:icon is beletartozik.

Az építkezők szempontjából is tudatformáló jelentőségű a rendezvény, hiszen az előrelátó vásárlónak már az építési telek kiválasztásánál szakember tanácsát kellene kérnie – hangsúlyozta Chappon Miklós, a Magyar Mérnöki Kamara épületgépészeti tagozatának elnöke. A korszerű, időtálló technológiák alkalmazása és beépítése egyre több megrendelő számára elsődleges szempont, olyannyira, hogy az építőanyag-kereskedők sem pusztán téglát, cementet és üveget adnak már el, hanem komplex megoldásokat – mondta Széman György, a szakmai szövetség elnöke.

A szakkiállítások, mindenekelőtt a Construma és kísérőrendezvényeinek jelentősége éppen abban rejlik, hogy a felhasználói és beépítői tudást bővítő tárlattá voltak képesek alakulni. A recesszióban az építőipari ágazat a felkészülésre, megújulásra koncentrál, a kitörési pontot egyelőre az épületfelújításokban, korszerűsítésekben látják, az új épületek építése olyannyira visszaesett, hogy az még sokáig nem biztosítja a megélhetést.

Az idén ötvenéves Építésügyi Minőség-ellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. vezérigazgató-helyettese, Matuz Géza a dánok példáját hozta fel, akik a nyolcvanas évek elején, a második olajválság után az akkor 99 százalékos energiafüggőségük csökkentésén kezdtek dolgozni, és mára nullára redukálták azt. A formálódó hazai épületenergetikai stratégia tétje nem kevesebb, mint az, hogy a korszerűsítések révén eljutunk-e a dánokig.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Forrás: http://nol.hu/lap/lakaskulcs/20130405-a_jovore_epitenek

Érvényes: 2013.04.05 15.00-tól

Kapcsolattartó

Marketing
Rendezvények
E-mail: marketing@emi.hu

Kapcsolódó hivatkozás

http://www.construma.hu/

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI