Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN YT In FB
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

60 éve a minőség és az innováció szolgálatában

60 éves lett az ÉMI: 1963. február 12-én alapították meg jogelődünket, az Építésügyi Minőségvizsgáló Intézetet. Társaságunk napjainkra az építéságazat tudásközpontjává vált, hiszen az épület- és építőanyag-ipari minőségellenőrzés mellett kutatás-fejlesztéssel, szakember-képzéssel, tudás-megosztással és az épített környezet fenntarthatóságát elősegítő számos szolgáltatást végzünk.

Az ÉMI története egészen 1948-ig nyúlik vissza, amikor a magyar állam megalapította az Építéstudományi Intézetet (ÉTI). 60 éve, 1963. február 12-én az ÉTI-ben addig működő Minőségvizsgáló tagozat leválasztásával jött létre az Építőipari Minőségvizsgáló Intézet (ÉMI). Az új szervezet célja az volt, hogy az építő- és építőanyag-ipart egy független vizsgáló bázis szolgálja ki, kitüntetetten a termékek műszaki jellemzőinek szakszerű vizsgálatával, illetve az egységes vizsgálati dokumentumok elkészítésével.

Szüntelen fejlődés

Az elmúlt 60 évben az építőipar drámai fejlődését élhettünk meg, az ÉMI pedig folyamatosan megújulva tartott lépést az ágazattal, sőt egyedülálló nemzetközi együttműködéseinek köszönhetően a naprakész innováció, technológia és tudás elterjesztésének egyik kiemelkedő szakmai műhelye lett.  Ez kötelességünk is, hiszen a szektor kihívásai olykor kivételes helytállási képességeket kívánnak. Éppen ezért munkatársaink folyamatos továbbképzése és a mérnöki képzési programok fejlesztésében való aktív részvételünkre különösen nagy hangsúlyt fordítunk. A felhalmozott ismeretek megosztása küldetésünk középpontjában áll: rendszeresen veszünk részt szakmai konferenciákon, rendezvényeken, illetve támogatjuk az építéságazatot és az épületek használóit szakmai háttéranyagokkal is.

Jelenkori büszkeségeink

Szolgáltatásaink és tevékenységeink köre ma már igen komplex, számos területen támogatjuk az építéságazatot és a minőségi épített környezetet, ez önmagában büszkeséggel tölt el minket!

Az ÉMI számos kiemelt beruházásnál is végez minőségellenőrzési feladatot. Ilyen – több más mellett –a Nemzeti Hauszmann Program keretében a Budai Várnegyed megújítása. Hiszünk abban, hogy a Vár több mint épületek, falak és bástyák együttese: a magyar állami és egyházi élet, a magyar kultúra és szabadság központja, amely a mai napig meghatározza a nemzeti identitásunkat. Lebonyolító, műszaki- és tervellenőri minősítésünkben örömmel segítünk abban, hogy méltó módon szülessen újjá ez a kivételes városrész.

2019-ben sikerrel valósítottuk meg Solar Decathlon Europe nemzetközi innovációs házépítő versenyt, melynek helyszínén célunk egy elérhető és fenntartható mintaházakat bemutató látogatóközpont kialakítása. Nem titkolt célunk, hogy a prezentált jó példák nyomán élénküljön a lakossági kereslet is az energiatakarékos, megfizethető és esztétikus okos otthon technológiák, környezetbarát építési termékek és eljárások iránt.

Ezen a területen egy csarnok is kialakításra került, ami ágazati rendezvényeknek, kiállításoknak, konferenciáknak, valamint kiállításoknak adhat helyet a jövőben. A Nemzeti Mintaházparkban terveink szerint 2024 nyarától egész évben várjuk majd a legkorszerűbb és fenntartható technológiákra kíváncsi szakmai és lakossági látogatókat egyaránt.

Ezúton is köszönjük minden ügyfelünknek az elmúlt 60 évben belénk vetett bizalmát! Munkatársainkkal együtt azon dolgozunk, hogy a következő 60 évben is kiérdemeljük a szakma elismerését.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Partnereink, támogatóink

Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara
ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune