Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Miniszterhelyettesi látogatás az ÉMI-nél

Az ÉMI Nonprofit Kft. múlt héten átfogó prezentációban mutatta be a társaság szakmai tevékenységét Csepreghy Nándornak, a Miniszterelnökség miniszterhelyettesének, aki Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkárral, valamint a Miniszterelnökség munkatársaival érkezett az eseményre.

A látogatás mögött személyi változás áll: az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság hatáskörébe tartozó gazdasági társaságok szakmai felügyeletében és a tulajdonosi jogkör gyakorlójának személye terén változás történt: egy korábbi miniszteri döntés értelmében az ÉMI szakmai felügyeletét Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes látja el, a tulajdonosi jogkör gyakorlását pedig a társasági portfolió-kezeléséért felelős helyettes államtitkár, Dr. Császár Dániel végzi.

Csepreghy Nándor miniszterhelyettes a szakmai felügyelete alá tartozó társaságokhoz az előzetes és folyamatos tájékozódás mellett most személyesen is ellátogatott.

Az ÉMI három igazgatóságának – a Műszaki, a Műszaki Szabályozási, illetve a Fejlesztési Igazgatóság – vezetői bemutatták az irányításuk alá tartozó egységek folyamatban lévő tevékenységeit, terveiket és a lehetőségeket, amelyek tovább vihetik az ÉMI-t a fejlődés útján.

Dauner Márton, az ÉMI vezérigazgatója összefoglalta az ÉMI működési struktúráját. Az ÉMI műszaki igazgatója, Nyiri Szabolcs kiemelte: alapvető céljuk a minőség iránti elkötelezettség növelése az építőiparban. Megbízott Műszaki Szabályozási Igazgatóként elmondta, hogy az Építésügyi Műszaki Szabályozásai Bizottság munkájához kapcsolódóan az ÉMI a jogszabályi kijelölés mentén végzi a titkársági feladatokat, valamint tájékoztatást adott az Építésügyi Műszaki Irányelvek készítésének státuszáról. Buday-Malik Adrienn, az ÉMI fejlesztési igazgatója átfogó célként megfogalmazta: a cél egy hatékony, gyorsan mozgó, felsőoktatási intézményekkel, hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel, ill. ipari partnerekkel együttműködő építőipari K+F+I tudásközpont kialakítása, amely elsődlegesen a piacközeli fejlesztéseket támogatja.

Csepreghy Nándor miniszterhelyettes az ÉMI szentendrei Tudásközpontjának felépítésébe is betekintést nyerhetett, melynek épülete egy demonstrációs eszköz is az élen járó zöld technológiák alkalmazása terén.

A miniszterhelyettes az ÉMI mobil vizsgálólaboratóriumának eszközeiről, azok használati funkcióiról, illetve a mobil labor építésfelügyeletre, ezáltal az építési minőségre gyakorolt pozitív hatásáról is képet kapott. Csepreghy Nándor a labor egyes vizsgáló eszközeinek – mint például a beton roncsolásmentes szilárdságvizsgáló, illetve helyszíni teherbírás- és tömörségmérő – működését személyesen is kipróbálta.

A miniszterhelyettes tervei szerint rendszeresen ellátogat majd az irányítása alá tartozó gazdasági társaságokhoz.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI