Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Egyeztetés a Paks II. beruházás vezetőivel

Az ÉMI szentendrei központjában tettek látogatást a Paks II. projekt vezetői. A találkozó célja az ÉMI nukleáris tevékenységének ismertetése mellett a Társaság Paks II. beruházáshoz kapcsolódó szerepvállalásának lehetősége volt.

Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, Dr. Becskeházi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár, Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója és Dr. Sztruhár Sándor, a Paksi Ipari Park Kft. ügyvezetője január 24-én tettek látogatást az ÉMI Nonprofit Kft.-nél. 

 

A találkozó célja az ÉMI nukleáris területen végzett eddigi tevékenységének ismertetése, valamint a Társaság Paks II. beruházás építészeti megvalósításában való, jövőbeni szerepvállalásának lehetősége volt.
A találkozón Dauner Márton, az ÉMI vezérigazgatója mutatta be a Társaság főbb tevékenységeit, jelenlegi feladatait. Az ÉMI nukleáris területen végzett munkájáról, a kapcsolódó – megvalósított és tervezett – fejlesztésekről Tóth Emese, a Nukleáris Létesítmények Iroda vezetője és Kornéli Ferenc szakértő mérnök nyújtottak részletes tájékoztatást. A cég sokrétű labortevékenységét Sólyomi Péter és Horváth Zsolt Soma, a Központi Laboratórium vezetői ismertették.

Az ÉMI, több mint fél évszázados pályafutása alatt közel 40 éve tevékenykedik nukleáris területen, a Paksi Atomerőmű 1-4. blokkjai építésének kezdeti szakaszától aktív szerepet vállalt a beruházásban, majd később az üzembe helyezésben, és az üzemeltetés támogatásában.

 

Az ÉMI-nél 2013 óta önálló „nukleáris sziget” működik, mely a cég minden nukleáris szakterületet érintő tevékenységét összefogja. A Nukleáris Létesítmények Iroda feladatai: építőipari minőségbiztosítás (minőségellenőrzés, speciális vizsgálatok, független kontrollmérések), épületszerkezetek állapotfelügyelete (Öregedéskezelési Program keretében), független műszaki szakértői feladatok ellátása, mérnöktanácsadás (szakvélemények, tanulmányok készítése), kutatás-fejlesztés (építési termékek/technológiák fejlesztése, speciális betonkutatások), szabályozás (hazai és nemzetközi jogszabályi és szabványkörnyezet áttekintése), nukleáris biztonság szempontjából fontos építési termékek környezetállósági minősítése.

Az ÉMI az egyik alapító tagja a 2017. május 18-án megalakult Nukleáris Független Műszaki Szakértői Klaszternek, mely nukleáris területen az összes érintett szakterület (nukleáris biztonság, építőipar, technológiai gépészet és villamosság, irányítástechnika) képviseletét hivatott egy közös szakmai szervezetbe tömöríteni.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI