Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

„Vers- és Novellaírás a fenntarthatóság jegyében” című pályázati kiírás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Vers- és Novellaíró pályázat a fenntarthatóság jegyében” címmel a Költészet Napja tiszteletére irodalmi pályázatot hirdet.

Találd ki és írd le egy novellában vagy versben azt, hogy neked mit jelent a fenntarthatóság!

Az irodalmi pályázati felhívás célja a fiatal, amatőr és már publikáló költők és írók fenntarthatóság jegyében szerzett műveinek díjazása.

A pályázaton egy-egy szerző legfeljebb három saját, még nem publikált és más pályázaton nem nevezett művel szerepelhet.

A pályázat témája:
A művek bármilyen, az ENSZ fenntarthatósági indikátoraihoz kapcsolódhatnak. Fenntartható Fejlődési Keretrendszer és annak gerincét képező célrendszer végrehajtása, azaz a világ fejlődési pályájának fenntartható irányba állítása az ENSZ eddigi egyik legnagyobb vállalkozása. A keretrendszer alapjait a kiegyensúlyozott társadalmi fejlődés, a tartós gazdasági növekedés és a környezetvédelem képezik. A keretrendszer kialakításában és formálásában Magyarország a kezdetektől fogva meghatározó szerepet vállalt.

A fenntartható fejlődés olyan fejlődési folyamat, amely „kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket”.

Pályázati kategóriák:

 • 14 - 17 éves korosztály
 • 18 - 21 éves korosztály
 • 22 - 25 éves korosztály

Témakörök:

 • vers
 • novella

Formai és terjedelmi követelmények:

 • A novellák hossza minimum 2000 leütés  (kb. 1 A4 oldal), maximum 12.000 leütés (kb. 5 A4 oldal), Times New Roman 12-es betűtípus, 1,5 sorköz, 2,5 cm-es margók.
 • A versek maximális terjedelme az 5000 leütést nem haladhatja meg, beleértve a szóközöket is.

A formai és terjedelmi követelményektől, valamint a pályázati kiírás témájától nagyban eltérő művek kizárják magukat a pályázatból.

A pályázatot jeligével kell ellátni. Ugyancsak jeligével ellátott zárt borítékban kérjük a pályázati kiírás mellékletében szereplő pályázati adatlapot valamint egy a pályázati kategóriának megfelelő nyilatkozatot a pályázathoz csatolni. Az adatlapok, nyilatkozatok elérhetők a hír végén található Letölthető fájlokban lévő dokumentumban.

A pályázatot egy példányban

 • postán vagy személyesen jeligével ellátott zárt borítékban a pályázatkezelő részére a következő címre kérjük eljuttatni:

Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.
2000 Szentendre, Dózsa György út 26.
Postacím: 2001 Szentendre, Pf: 180.
vagy

 • e-mailben a fenntarthatosag@emi.hu címre kérjük megküldeni. Elektronikus levélben megküldött pályázat esetén a pályázati dokumentumokat szkennelve kérjük, a levél tárgyába kérjük megjelölni a pályázat jeligéjét.

A pályázat beküldésének határideje: 2020. április 15. (szerda)

A pályázatokat a Dr. habil. Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár által felkért bizottság értékeli. A bírálóbizottság fenntartja a jogot, hogy – a pályaművek minőségére figyelemmel – egyes helyezéseket ne ítéljen oda vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.

A pályázat díjazása kategóriánként

 • I. helyezett 100.000 Ft értékű vásárlási utalvány
 • II. helyezett 70.000 Ft értékű vásárlási utalvány
 • III. helyezett 50.000 Ft értékű vásárlási utalvány

Partnereink

Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC
Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2023 ÉMI