Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Díjazták a legjobb szakmatanulókat

Március 12. és 14. között rendezték meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjét, a Szakma Sztár Fesztivált. A rendezvényre immár tizenkettedik alkalommal került sor a Hungexpo területén. Az eseményt idén is Orbán Viktor miniszterelnök úr nyitotta meg. Az ÉMI Nonprofit Kft. immár kilencedik alkalommal támogatta a versenyt.

A Szakma Sztár Fesztivál különleges jelentőségét az adja, hogy a szervezők tizenötezernél is több pályaválasztás előtt álló fiatalt hívtak el a rendezvényre, a vidéki vendégeknek külön buszos utazást biztosítva. A szakma választás előtt áll meghívott fiatalok számára kiváló lehetőséget biztosított a rendezvény a munka, mint hasznos tevékenység és a különböző szakmák szó szerint testközelből való megismerésére. Az „ismerkedési lehetőséget”  nem az idősebb generációtól kapták, hanem a velük egykorú fiatalok által bemutatott különböző szakmák mesterfogásaiból.

Az ács, kőműves-hidegburkoló és szárazépítő szakmákat magában foglaló építészet szakmacsoport versenybizottságának elnöke Tóth Balázs, az ÉMI szabványügyi és képzési irodavezetője volt.  E három szakmán kívül az ÉMI Nonprofit Kft a magasépítő technikusok versenyének helyezettjeit is jutalmazta.

A záróünnepségen dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter köszöntötte a résztvevőket, és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével és elnökhelyettesével együtt adta át a közlekedési szakmacsoporthoz tartozó versenyszámok első három helyezettjeinek érmeit. A többi versenyszám díjazottjának dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár nyújtotta át az elismeréseket.

 

Az SZKTV-n a szakterület négy szakmájában az alábbi eredmények születtek:

Ács  
1. Pető Péter Békéscsaba - oktató: Petka Imre
2. Peták Timót Zakariás Pécs - oktató: Szentes József
3. Vágó Dániel Sándor Békéscsaba - oktató: Lengyel Mátyás

Kőműves és hidegburkoló
1. Szabó József Gyula - oktató: Valkovszki János
2. Pusztai Csaba Krisztofer Szekszárd - oktató: Németh István
3. Kökény Gábor Kiskunhalas - oktató: Csillik Norbert

Szárazépítő  
1. Dunai László Nyíregyháza - oktató: Kliebert Zsolt
2. Papp Szabolcs Nyíregyháza - oktató: Kliebert Zsolt
3. Zsemberi Tamás Nyíregyháza - oktató: Kliebert Zsolt

Magasépítő technikus  
1. Kocsis Márton Győr - oktató: Vörösházi György
2. Viczián Norbert Békéscsaba - oktató: Török Antal
3. Szalai Zoltán Győr - oktató: Vörösházi György
(Forrás: www.szakmasztar.hu)

A versenyszámok első helyezettjeit az ÉMI Nonprofit Kft 20.000 Ft értékű szakmai könyvutalvánnyal jutalmazta. A versenyszámok első három helyezettjei és oktatóik pedig szakmai ajándékcsomagban részesültek az ÉMI-től.

Az ÉMI Nonprofit Kft. célja, hogy küldetésének megfelelően az építőipari szakma egész vertikumában ösztönözze a korszerű szakmai tudás elsajátítását, segítse az oktatást és a képzést, annak érdekében, hogy az építőiparban tért nyerjenek a korszerű és jó minőségű építési termékek valamint az innovatív építési technológiák. Ennek a célnak az érdekében támogatja a szakmunkástanulók és technikusok versenyét.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI