Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN YT In FB
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Ipari padlók a fókuszban az ÉMI standján

Nagy érdeklődés övezte az ÉMI mobil diagnosztikai bemutatóját a 38. Construma építőipar szakkiállításon. Az érdeklődők megismerhették a Solar Decathlon Europe 2019 pályamunkáit a csapatok által készített makettek által, a délutáni szakmai program pedig az ipari padlók témakörében zajlott az ÉMI A pavilonban található 303B standján.

Az ÉMI mobil laboratórium autójának bemutatóját nagy érdeklődés övezte. Az ágyazati tömörség és teherbírás mérése mellett Egey Tamás, az ÉMI főmérnökségének vezető-helyettese bemutatta a beton és fa szilárdság meghatározásának helyszíni vizsgálatait.

 

A 38. Construma ünnepélyes megnyitóját követően Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára ellátogatott az ÉMI standjára, Koji László ÉVOSZ elnök, Ganczer Gábor HUNGEXPO vezérigazgató és Dauner Márton ÉMI vezérigazgató társaságában. Megtekintették többek között az ÉMI mobil diagnosztikai laborautójának vizsgálati eszközeit, valamint a Solar Decathlon Europe 2019 versenyző csapatainak makettjeit.

Az ÉMI standot meglátogatta Makai Martina, az ITM helyettes államtitkára, és Dr. Nagy Ádám helyettes államtitkár (ITM) is, akik aktuális kérdésekről folytattak megbeszélést az ÉMI vezérigazgatójával.

 

Velősy András műszaki fejlesztési mérnöki iroda vezető előadásában az ÉMI piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenységéről, a Miskolci Egyetemmel közös projektjéről, a Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ (FIEK) eredményeiről beszélt. Ennek a fejlesztési együttműködésnek az első két évében három fő kutatási témával foglalkoztak: innovatív és környezetbarát, műanyag alapú hőszigetelő anyagok fejlesztésével; innovatív és környezetbarát beton szerkezeti elemek fejlesztésével; valamint innovatív anyag- és anyagtechnológiai kutatások intelligens épületüzemeltetési rendszer megalapozására témával. A kutatási projekt első mérföldköve sikerrel zárult. Az előadó ennek eredményeit ismertette.

 

A nyáron megrendezésre kerülő nemzetközi Solar Decathlon Europe 2019 egyetemi innovációs házépítő verseny pályamunkáinak makettjeit is megtekinthetik az ÉMI standján a látogatók. A maketteket a megmérettetésen résztvevő csapatok készítették, akik közül a mai napon a Miskolci Egyetem által vezetett, a Pécsi Tudományegyetemmel partnerségben megvalósított SOMEshine projektét személyesen is bemutatták az egyetemisták egy előadás során.

A szakmai tematikus délutánon az ipari padlók vizsgálatának és minőségének ellenőrzésével kapcsolatban tartott előadást Fekete Bálint az ÉMI Nyugat-magyarországi Kirendeltségének vezetője. Prezentációban az anyagok vizsgálatának fontosságára, emellett a kivitelezés közben szükséges helyszíni vizsgálat jelentőségére kívánt rávilágítani. Hangsúlyozta, az ipari padlók megfelelő minőségét megfelelően tervezett módon lehet biztosítani. Az előadások után az ÉMI szakembere a standra látogató érdeklődőkkel hasznos és tartalmas beszélgetést folytatott a tervezési és kivitelezési követelményekről, valamint a megépült padlók minőségének utólagos ellenőrzéséről.

A szakmai délután keretében az ipari padlók témakörben Csorba Gábor Esztrich és Ipari Padló Egyesület elnöke rövid előadásában ismertette a témában elkészített építésügyi műszaki irányelv-tervezetet. Prezentációjában hangsúlyozta, hogy az építésügyi műszaki irányelvtervezet az egyetlen összefoglaló anyag, amely iránymutatást ad a tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek egyaránt.

Az ÉMI szakemberei társaságában (Egey Tamás, Fisi Roland és Dósa Zoltán) az ipari padlók kivitelezését, vizsgálatát és az irányelv fontosságát hangsúlyozták. Az ÉMI szakemberei bemutatták a talajtömörség vizsgálatát a mobil diagnosztikai laborautó eszközeivel.

Az ÉMI standján a Construma többi napján is tartalmas programmal, hasznos tudnivalókkal várják a szakmai és lakossági érdeklődőket. Részletek: https://www.emi.hu/EMI/web.nsf/Pub/DOBRZP.html

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Partnereink, támogatóink

Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara
ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune