Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Szakmai összejövetelek az ÉMI standon – egy kísérlet résztvevői

Igencsak meglepődtek az idei Construma látogatói, amikor megpillantották az ÉMI, Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. standját.

Az ÉMI kiállító tere ezévben a hagyományokkal szakítva mini előadóteremnek berendezve várta a szakmai és nem szakmai érdeklődőket. Egy kísérlet résztvevői lehettünk, az ÉMI kipróbálta, hogy van-e „piaca” a független szakmaiságnak, a kamarai pontok nélküli előadásoknak.

Az ÉMI szakértői óránként más-más előadással várták az érdeklődőket, részben szakmailag felkészült, részben pedig a laikus építtető hallgatóság számára szóló információkat tartalmazó témákat fejtegettek a húsz-harminc perces prezentációkban.

A vásár hagyományai szerint a hétvége volt a nagyközönségé, az építkezőké, felújítóké. Az első három napon a szakmai közönségé volt a terep. Ehhez a felosztáshoz illeszkedve a szakmai napokon a minőséggel és minőségbiztosítással kapcsolatos témájú rendezvényeken vehettek részt az érdeklődők az ÉMI „előadótermében”.

A jogi minőség témaköre az építés szabályozási környezetét, a jogszabályok, a szabványok és általában a szabályozás változásait, az előírások rendszerét boncolgatta.
Dauner Márton, az Építészeti és Építésügyi helyettes államtitkárság főosztályvezetőjének előadása után kerekasztal beszélgetés következett, melyen az építőanyag-ipar prominensei és a szakmai média képviselői, valamint az ÉMI vezetői osztották meg gondolataikat beszélgetőtársaikkal és az érdeklődő közönséggel.

Az építészeti minőség témaköréről Bodnár Tibor, az ÉHÁT osztályvezetője tartott bevezető előadást. A kerekasztal beszélgetésen a meghívott Kálmán Ernő és Földes László építészeken, dr. Sík Andráson, a Lechner Tudásközpont Térbeli Szolgáltatások Igazgatóján és az ÉMI vezetőin kívül a hallgatóság is tevékenyen részt vett.

A harmadik szakmai nap az építési minőségé volt. Az ÉMI tevékenységéhez leközelebb álló témakör bevezető előadását Velősy András, az ÉMI Műszaki Fejlesztések Mérnökiroda vezetője tartotta, a vitában részt vett Erő Zoltán építész és Huszti István építész, statikus, valamint immár megszokottan az ÉMI szakértőinek hasznos észrevételei is emelték a beszélgetés színvonalát.

A hétvégi program sem változott az ÉMI standján. A nagyközönség számára is hasznos és érdekes témák kerültek az előadótérre előadások, kötetlen beszélgetések formájában. Csak néhány témát kiemelve:

  • Miért párásodik az ablaküveg? Csak az U érték számít?
  • Bauxitbeton: történelem vagy jelen idő?
  • Az építő közösség: segítség az építtetőknek
  • Mennyire csúszik a burkolat?
  • Megújuló épületgépészet (TRAINBUD Akadémia)
  • Miért kell a családi ház építéséhez, felújításához építési segédlet?

Az ÉMI „mini” előadóterén nagyon jó hangulatban 5 nap alatt 22 szakmai előadáson, 3 szakmai kerekasztal beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők, látogatók.

Az élő programokon kívül az ÉMI az Építtetőknek szóló Minőségellenőrzési segédlet ingyenes közreadásával emelte a kiállítás szakmaiságát.

Építkezz okosan - ÉMI Lakossági Információ elérhető itt >>

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Érvényes: 2016.04.19 16.48-tól

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI