Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN YT In FB
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Építésfelügyeleti évértékelő az ÉMI-nél

Az ÉMI szentendrei székhelyén az építésfelügyeleti hatóságokkal való éves együttműködési tevékenységét értékelték az ünnepek előtt. A rendezvényen Füleky Zsolt a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára is előadást tartott, melyben kitért a 2017-es építésügyi tényadatokra, feladatokra, valamint a jövőbeni, ágazatot érintő tervekre.

December közepén tartotta az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző és Innovációs NKft. (ÉMI) az építésfelügyeleti hatósági munkatársak számára szervezett évértékelő rendezvényét, melyen több mint száz szakember vett részt. Az esemény egyben az építésügyi igazgatás, kiemelten az építésfelügyeleti hatósági feladatokat ellátók számára 2017-ben szervezett szakmai előadássorozat zárása is volt.

A meghívottakat Dauner Márton, az ÉMI vezérigazgatója köszöntötte, majd bemutatta az ÉMI tevékenységét – kiemelten az építésfelügyeleti hatósághoz köthető feladatokat –, illetve ismertette az ÉMI jövőbeni terveit, céljait az építésügyi igazgatás területén.

Füleky Zsolt Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára előadásában visszatekintett a hazai építésügyi igazgatás 2017 évben végzett tevékenységére, illetve tényadataira, kiemelve az egyszerű bejelentéssel kapcsolatos tapasztalatokat, információkat. Füleky Zsolt előadásában kihangsúlyozta a településkép védelem jelentőségét, valamint részletezte, hogy az erre vonatkozó törvény hogyan szolgálja a helyi érdekeket. (A településarculattal kapcsolatban bővebben olvashatnak a Magyar Építőipar decemberi számában. – Szerk.) A helyettes államtitkár mindemellett a korszerű építésügy és minőségi építészet megvalósítása érdekében tervezett további lépésekről, tervekről is tájékoztatta a résztvevőket.

A Miniszterelnökség Építésjogi és Hatósági Főosztályának szakmai tanácsadója, Vargáné Fekete Mónika ismertette a megjelentekkel az építésfelügyeleti hatóság 2018. évi ellenőrzési tervének szakmai tervezetét, a várható jogszabályváltozásokat, valamint az ÉMI-vel történő együttműködés lehetőségeit.

Az ÉMI új szerepvállalásáról a nagy állami beruházásokban Penninger Antónia az ÉMI Beruházás Támogató Központjának szakértő mérnöke, a Mintavételi és Minősítési Terv (MMT) készítésének szükségességéről és ellenőrzéséről, a magasépítésben pedig Baráth Bettina, az Építéskivitelezés Vizsgálati Iroda vezetője nyújtott tájékoztatást a résztvevőknek.

Bodnár György, a házépítőket és felújítókat segítő Építőközösség alapítója és az Építem a házam könyvsorozat társszerzője a magánépítkezők, a családi házat építtetők problémáiról, illetve az Építőközösség tevékenységéről beszélt előadásában.

Buday-Malik Adrienn, az ÉMI fejlesztési igazgatója átfogó képet adott a résztvevők számára az ÉMI kutatás-fejlesztési területen elért eredményeiről, illetve vázolta a jövőbeni lehetőségeket és kihívásokat e téren.

Tóth Péter, az ÉMI műszaki igazgatója bemutatta az ÉMI műszaki igazgatóságának sokrétű tevékenységét, valamint tájékoztatást nyújtott az ÉMI irányelvalkotásban betöltött szerepéről, az építésügyi műszaki irányelvek jelenlegi státuszáról.

Egey Tamás, az ÉMI Építésfelügyeletet Támogató Irodájának vezetője beszámolt az ÉMI és az építésfelügyeleti hatóságok 2017-es közös tevékenységéről, az elért eredményekről. Elmondta, a kitűzött célok teljesültek, mivel ebben az évben több, mint ezer közös hatósági ellenőrzést tartottak, továbbá reményét fejezte ki, hogy a jövő évben is hasonlóan sikeres lesz az együttműködés az ÉMI és az építésfelügyeleti hatóságok között. A rendezvény végén bemutatta az ÉMI építésfelügyeleti hatósági tevékenység támogatására használt mobil laboratóriumot, és vizsgálati eszközeit a résztvevőknek.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Partnereink, támogatóink

Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara
ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune