Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Átadták a felújított Teleki-Tisza-kastélyt

Ünnepélyes keretek között május 27-én nyitották meg hivatalosan a felújított Teleki-Tisza-kastélykomplexumot Nagykovácsiban, melynek az ÉMI Nonprofit Kft. látta el az építési műszaki ellenőri tevékenységét. A Kastélyparkot Orbán Viktor miniszterelnök adta át.

A kastélyt 1840-ben építették, előbb a Teleki, majd a Tisza család birtokolta. Az 1880-as években építették át Benedicty József tervei alapján, majd a II. világháborút követően államosították. 1958-tól erdészeti nevelőotthonként működött. Az erősen leromlott állapotú kastélyt, melléképületeit és parkját 2013-ban a Magyar Cserkészszövetség részére adták át, felújítására pedig támogatást biztosított a kormány.

A felújítási munkálatok 2016-ban kezdődtek, melynek műszaki ellenőri feladatainak ellátására az ÉMI Nonprofit Kft.-t bízta meg a Komplexum tulajdonosa, a Magyar Cserkészszövetség. A megbízás meghatározó volt az ÉMI számára, hiszen ez indította el, alapozta meg a beruházás-támogatói tevékenységét.

Amint az a Cserkészszövetség korábbi beszámolójában szerepel, a komplexum felújításának célja az volt, hogy a több mint 150 éves épületegyüttes visszanyerje eredeti pompáját. A munka az 1945 utáni ráépítések egy részének elbontásával kezdődött a műemléki kutatás során feltárt melléképületekről, majd a történeti értéket képviselő építmények felújításával folytatódott. A felújításhoz restaurátori tervek készültek, a tájképi kert tíz éves rehabilitációját pedig az örökségvédelem által engedélyezett terv alapján végzik.


Felújítás előtti állapot. Fotó: cserkesz.hu

Az ÉMI Nonprofit Kft. a Magyar Cserkészszövetség, mint megbízó helyszíni képviselőjeként felelt a jogerős és végrehajtható építésügyi hatósági engedélyben és a hozzá tartozó, jóváhagyott és engedélyezett tervdokumentációban, valamint a kivitelezési tervekben foglaltak betartásáért. Emellett ellenőrizte a jogszabályban előírt dokumentumok meglétét, illetve a folyamatosan ellátott műszaki ellenőri feladatokat dokumentálta elektronikus építési naplóban. Továbbá felelt az építési munkaterület átadásáért és az építőipari kivitelezési tevékenység végzésének ellenőrzéséért.

Az újjá született Kastélykomplexumban egy rendezvényközpont került kialakításra, ami alkalmas többek között esküvők, konferenciák, tréningek megtartására, a közel tíz hektáros ligetes, ősfás, füves területen pedig a természetkedvelőknek nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

Az impozáns épületegyüttest Orbán Viktor miniszterelnök adta át az Országos Cserkésznap keretében megrendezett megnyitó ünnepségen. Az ÉMI Nonprofit Kft.-t Dauner Márton vezérigazgató, valamint a műszaki ellenőri munkát végző és koordináló Egey Tamás irodavezető képviselte.


Fotó: MTI

Forrás: MTI, cserkesz.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI