Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

„Legyünk kreatívak hulladékból!” - ötletpályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Legyünk kreatívak hulladékból! címmel ötletpályázatot hirdet a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából.

Mára a zöld jövő megteremtése lett a követendő irány. Mindannyian részesei vagyunk ennek a kihívásnak és a cél elérésében mindenkinek megvan a maga szerepe.

Április 26-a a Szellemi Tulajdon Világnapja. 2020-ban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a világnapot az „Innováció a zöld jövőért” tematika köré szervezte.

Az idei kampány az innovációt – és az azt támogató szellemi tulajdonjogokat – a zöld jövő megteremtésére irányuló erőfeszítések középpontjába helyezi. Üzenve azt, hogy a mai választásunk határozza meg a holnapot. A Föld az otthonunk. Vigyáznunk kell rá!

A pályázat célja
Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülő kérdéskör a fenntarthatóság és a környezettudatosság. Ebből fakadóan, a hulladékkezelés és azon belül az újrahasznosítás az egyik legfontosabb módszer annak érdekében, hogy a megtermelt és növekvő hulladékmennyiségünket környezetünk védelméért csökkentsük.

Éppen ezért a pályázat célja, hogy díjazza a haszontalannak tűnő, rendeltetését már betöltött termékek alkotások formájában történő újrahasznosítását, hogy kreatív felhasználással új értelmet nyerve értéket képezzenek.

Pályázati feltétele
A pályázatra célcsoport megkötése nélkül, bárki küldhet be pályaművet.
A pályázaton egy pályázó több pályamunkával is részt vehet.

A pályázatra olyan pályamunkák beérkezését várjuk, melyek előremutatóak, innovatívak, valamint felkeltik a figyelmet a hulladék alapanyagként való kezelésére.

Fontos célkitűzés, hogy az alkotások bemutassák, hogy másként is lehet gondolni a rendeltetését már betöltött anyagokra, így ennek következtében új alkotások alapanyagaként szolgálhatnak.

Pályázati anyag tartalma:

  • a pályázaton olyan pályamunkák (bármiféle installációk) elkészítését várjuk, mely alapanyaga bármiféle hulladék vagy másodnyersanyag
  • a pályamunkák funkciója tetszőleges
  • a pályamunkákat dobozban kérjük a megadott címre eljuttatni, ezek maximális mérete a Magyar Posta Zrt. XL-es dobozának  (60x50x32cm) méretezését nem haladhatja meg
  • a pályázatra nem elégséges tervezeteket elküldeni.

Az alkotást jeligéjével vagy címmel szükséges ellátni, emellett fel kell tüntetni az alapanyagát, amiből az alkotás készült.

A pályamunkáról a beküldött alkotás mellékleteként szükséges képi dokumentációt is készíteni.

Ugyancsak jeligével ellátott zárt borítékban kérjük a pályázati kiírás mellékletében szereplő pályázati adatlapot valamint nyilatkozatot kitöltve és aláírva a pályázathoz csatolni.

Az alkotásokat a pályázatkezelő részére a következő címre kérjük postán vagy személyesen eljuttatni:

Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.
2000 Szentendre, Dózsa György út 26.
Postacím: 2001 Szentendre, Pf: 180.

A pályázat beküldésének határideje: 2020. június 1. (hétfő)

A pályázatokat a Dr. habil. Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár által felkért bizottság értékeli. A bírálóbizottság fenntartja a jogot, hogy – a pályaművek minőségére figyelemmel – egyes helyezéseket ne ítéljen oda vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.

A nyertes pályázatok díjazása az alábbiak alapján kerülnek meghatározásra:

  • I. helyezett 100.000 Ft értékű vásárlási utalvány
  • II. helyezett 70.000 Ft értékű vásárlási utalvány
  • III. helyezett 50.000 Ft értékű vásárlási utalvány

Partnereink

Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC
Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2023 ÉMI