Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

ÉMI-CNERIB - Az I. munkaszakasz eredményei (2015.03.01-2015.12.31.)

Az I. munkaszakasz 2015.03.01-2015.12.31. között valósult meg.  A CNERIB és az ÉMI általános együttműködése tekintetében az I. munkaszakaszban a CNERIB vezérigazgatója, Prof. Hamid Afra látogatást tett az ÉMI Nonprofit Kft-nél Magyarországon 2015. nyarán. Az ÉMI Nonprofit Kft. szakértői 2015. szeptemberében, majd 2015. decemberében látogatást tettek Algériában a CNERIB intézményében.  A téma bekerült a 2. Gazdasági Vegyes-bizottsági jegyzőkönyvbe. A látogatások alkalmával az ÉMI szakértők egyeztetést folytattak a K+F témákról és a lehetséges együttműködésről, felmérték a CNERIB adottságait és előkészítették a 2016 látogatás témáit. Szoros továbbá az együttműködés a Nagykövetséggel az építőipari gazdasági kapcsolatok fejlesztésében.


Látogatás a CNERIB épületében

Egyeztetés a CNERIB szakértőivel

1. feladat:  A CNERIB támogatása a kísérleti állomás tervezésében és megvalósításában

A CNERIB új laboratóriumának kialakítása kapcsán az ÉMI szakértők a kiutazások alkalmával megnézték a jelenlegi  CNERIB laboratóriumot, amely kicsinek, de viszonylag jól felszereltnek bizonyult. Továbbá megtekintettük és felmértük a tervezett laboratóriumi helyszínt, valamint a témához hasonló földrengésvizsgáló laboratóriumot, ami nagyon magas színvonalú. Az új laboratórium kialakítására tervezési felhívás készült, amelyet szakértőink átnéztek. A felhívás kapcsán segítettük a hazai tervezési pályázatban érdekelt vállalkozás ajánlatadási folyamatát a beszerzett szóbeli információk átadásával, valamint szóban egyeztettünk az elvárásokról. Az egyeztetések alapján kialakítottunk egy javaslatot a minimális felszerelésre alapozva az ÉMI hasonló fejlesztési céljaira (az ÉMI szentendrei épületének ( „E” csarnok) fejlesztésére, valamint a GINOP 2.3.2 és GINOP 2.1.1 pályázatok kapcsán).


Tervezett új laboratórium épülete

Tervezett új laboratórium épületének felmérése

2. feladat: A CNERIB jelenlegi és leendő akkreditálása

A kiutazások során az ÉMI szakértői a CNERIB akkreditálásának elősegítése érdekében bemutatták az ÉMI akkreditálási folyamatait. Összeállítottunk egy gyakorlati észrevételeket és tanácsokat tartalmazó dokumentumot a CNERIB szakértői számára.

3. feladat: A CNERIB támogatása a létező szakvéleményező tagozatok megerősítésében és új tagozatok létrehozásában

Szakértői munka, együttműködés elősegítése érdekében bemutattuk az ÉMI szakértői gyakorlatát. Az ÉMI hazai projektek kapcsán szerzett szakértői tapasztalatait átadtuk: GROUPAMA Aréna, CET, Művészetek Palotája, Várkert Bazár. Megtekintettük a legnagyobb futó beruházást (Nagymecset), valamint egyeztettünk a beruházás problémáiról. Megkaptuk a beruházói és műszaki ellenőri feladatokat átstrukturálni kívánt felhívást és így elemeztük a munkák eddigi állását az elmaradásokat és a felmerülő problémákat. Segítettük a hazai ajánlattevő vállalkozás javaslatának kialakítását a szemlén tapasztalt, illetve a dokumentációkban rögzített információk alapján.


Látogatás a Nagymecset (Great Mosque) építésén

4. feladat: Szakvélemények kiállításához szükséges kísérletek végrehajtása

ÉMI-nél végezhető vizsgálatok algériai elismerése kapcsán konzultációval segítettük a GREMOND rendszer algériai minősítéséhez  is szükséges dokumentáció szakmai feladatinak megfogalmazását, ellenőriztük a tartószerkezeti számítási módszerek elvi helytállóságát, továbbá egyeztettünk a hazai vizsgálatok algériai elismeréséről valamint a speciális algériai földrengés-állósági vizsgálatokról és a tűzvédelmi szabályzatok összehangolásáról, a OTSZ tapasztalatainak átadásáról. A potenciálisan az ÉMI-nél végezhető tűz védelmi vizsgálatokról és az építés helyszíni vizsgálati  tapasztalat átadásáról is egyeztetés folyt. Kiemeltük a külső éghető hőszigetelések tűzterjedési problémakörének tapasztalatait.

5. feladat: A CNERIB vezetőinek oktatása és továbbképzése

A szervezetfejlesztés, (többszörösére való növekedés, új helyszín) mellett fontos új munkatársak fogadása, vállalati kultúra és tapasztalat átadása. A hazai jó tapasztalatoknak megfelelően fontosnak tartjuk az egyetemi együttműködések fejlesztését, valamint a nemzetközi együttműködések tapasztalatainak beépítését.

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI