Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

ÉMI különdíj a Szakma Sztár Fesztiválon

Értékes szakmai könyvcsomaggal gazdagodott az idén 9. alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztivál kőműves-hidegburkoló versenyének nyertese. A díjat Tóth Balázs, az ÉMI Szabványügyi Irodavezetője, az Építészet szakmacsoport Versenybizottsági elnöke adta át.

Április 18-20. között rendezték meg az idei Szakma Sztár Fesztivált, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) 40 szakmájának döntőjét, az MKIK szervezésében, Budapesten, a Hungexpo G és F pavilonjában. A versenyek célja immár kilencedik éve a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák vonzerejének és társadalmi presztízsének növelése.

Szakma Sztár Fesztivál

Idén 5200 diák jelentkezett a versenyre. Az írásbeli elődöntők után a szóbeli és gyakorlati feladatokból álló válogatók következtek melyekre 451 versenyző jutott tovább. A válogatókból 110 oktatási intézmény 214 diák került be a szakmai versenyek országos döntőjébe.

A fesztiválon az idén már mintegy 15 ezer látogató vett részt. A vidéki iskolákból, a területi kamarák szervezésében, 200 autóbusszal több mint 9 ezer diák  érkezett, akiknek 60 százaléka pályaválasztás előtt álló általános iskolás fiatal volt.

Az ÉMI Nonprofit Kft-t képviselő Tóth Balázs a kőműves-hidegburkoló, ács és szárazépítő szakmákat tartalmazó építészet szakmacsoport Versenybizottsági elnökeként tevékenykedett a Fesztivál 3 napján.

A kőműves-hidegburkoló szakmában nyolc versenyző került döntőbe. A fiatal szakembereknek komoly és összetett feladatot kellett megoldaniuk a két nap alatt: falaztak, vakoltak, hőszigeteltek és burkoltak, mindezt versenyszerű körülmények között, nagy létszámú közönség előtt.

Szakma Sztár Fesztivál

A dobogóra az alábbi versenyzők léphettek:
I. Juhász Márk, Békéscsaba
II. Pintér Tamás, Tatabánya
III. Varga Zoltán, Szekszárd

Juhász Márk, a Békéscsabai SZC Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakképző Iskolájának végzőse szerezte meg az aranyérmet, így ő vehette át az ÉMI szakmai könyv jutalmát.

Szakma Sztár Fesztivál

Szeretnék én ebben a mezőnyben kilencedik lenni - mondta értékelő beszédében Tóth Balázs, az ÉMI Szabványügyi Irodavezetője, a Versenybizottság elnöke. Mindegyik versenyző remekül felkészült a kőműves és a hidegburkoló szakma ismereteiből, amiért különleges köszönet illeti oktatóikat, felkészítő mestereiket. A mezőny nagyon szoros volt, a versenyzők az utolsó pillanatig fej fej mellett haladtak, a végeredmény csak a legvégén alakult ki.

A kétkezi munka és a szellemi tevékenység elválaszthatatlanságát és egymásra utaltságát kívántuk alátámasztani azzal, hogy jutalomképpen leraktuk a győztes versenyző szakmai könyvtárának alapkövét. Ez azonban természetes az ÉMI-től, az építés szakmai tudásának egyik meghatározó bázisától. – mondta Tóth Balázs. – Szomorú, hogy a világ menete elválasztotta egymástól a kétkezi munkát és a szellemi tevékenységet pedig a kettő összefügg. A kettő átjárhatóságára meggyőző bizonyíték, hogy a tavalyi SZKTV kőműves győztese megkeresett engem a Construmán, beült a standra, végighallgatott néhány előadást és elmondta, hogy továbbtanul technikusnak és a nyári gyakorlatot szeretné az ÉMI laboratóriumában elvégezni. Segíteni fogunk neki.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI