Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
YT In FB
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

ÉMI különdíj a Szakma Sztár Fesztiválon

Értékes szakmai könyvcsomaggal gazdagodott az idén 9. alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztivál kőműves-hidegburkoló versenyének nyertese. A díjat Tóth Balázs, az ÉMI Szabványügyi Irodavezetője, az Építészet szakmacsoport Versenybizottsági elnöke adta át.

Április 18-20. között rendezték meg az idei Szakma Sztár Fesztivált, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) 40 szakmájának döntőjét, az MKIK szervezésében, Budapesten, a Hungexpo G és F pavilonjában. A versenyek célja immár kilencedik éve a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák vonzerejének és társadalmi presztízsének növelése.

Szakma Sztár Fesztivál

Idén 5200 diák jelentkezett a versenyre. Az írásbeli elődöntők után a szóbeli és gyakorlati feladatokból álló válogatók következtek melyekre 451 versenyző jutott tovább. A válogatókból 110 oktatási intézmény 214 diák került be a szakmai versenyek országos döntőjébe.

A fesztiválon az idén már mintegy 15 ezer látogató vett részt. A vidéki iskolákból, a területi kamarák szervezésében, 200 autóbusszal több mint 9 ezer diák  érkezett, akiknek 60 százaléka pályaválasztás előtt álló általános iskolás fiatal volt.

Az ÉMI Nonprofit Kft-t képviselő Tóth Balázs a kőműves-hidegburkoló, ács és szárazépítő szakmákat tartalmazó építészet szakmacsoport Versenybizottsági elnökeként tevékenykedett a Fesztivál 3 napján.

A kőműves-hidegburkoló szakmában nyolc versenyző került döntőbe. A fiatal szakembereknek komoly és összetett feladatot kellett megoldaniuk a két nap alatt: falaztak, vakoltak, hőszigeteltek és burkoltak, mindezt versenyszerű körülmények között, nagy létszámú közönség előtt.

Szakma Sztár Fesztivál

A dobogóra az alábbi versenyzők léphettek:
I. Juhász Márk, Békéscsaba
II. Pintér Tamás, Tatabánya
III. Varga Zoltán, Szekszárd

Juhász Márk, a Békéscsabai SZC Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakképző Iskolájának végzőse szerezte meg az aranyérmet, így ő vehette át az ÉMI szakmai könyv jutalmát.

Szakma Sztár Fesztivál

Szeretnék én ebben a mezőnyben kilencedik lenni - mondta értékelő beszédében Tóth Balázs, az ÉMI Szabványügyi Irodavezetője, a Versenybizottság elnöke. Mindegyik versenyző remekül felkészült a kőműves és a hidegburkoló szakma ismereteiből, amiért különleges köszönet illeti oktatóikat, felkészítő mestereiket. A mezőny nagyon szoros volt, a versenyzők az utolsó pillanatig fej fej mellett haladtak, a végeredmény csak a legvégén alakult ki.

A kétkezi munka és a szellemi tevékenység elválaszthatatlanságát és egymásra utaltságát kívántuk alátámasztani azzal, hogy jutalomképpen leraktuk a győztes versenyző szakmai könyvtárának alapkövét. Ez azonban természetes az ÉMI-től, az építés szakmai tudásának egyik meghatározó bázisától. – mondta Tóth Balázs. – Szomorú, hogy a világ menete elválasztotta egymástól a kétkezi munkát és a szellemi tevékenységet pedig a kettő összefügg. A kettő átjárhatóságára meggyőző bizonyíték, hogy a tavalyi SZKTV kőműves győztese megkeresett engem a Construmán, beült a standra, végighallgatott néhány előadást és elmondta, hogy továbbtanul technikusnak és a nyári gyakorlatot szeretné az ÉMI laboratóriumában elvégezni. Segíteni fogunk neki.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Partnereink, támogatóink

Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara
ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune