Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Európai városok felújítása természet-alapú megoldások demonstrációjával

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az EU_KP_16 program “A” alprogramjának (Célja a Horizont 2020, ECSEL, AAL és EUROSTARS programok pályázataira való felkészülés támogatása) keretében az ÉMI Nonprofit Kft. részére 1 100 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt.

A projekt leírása

Az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatot nyújt be a baszk TECNALIA konzorciumvezetésével és Miskolc városával együttműködve az EU H2020 programjának keretében kiadott „SCC-02-2016-2017: Demonstrating innovative nature-based solutions in cities” című felhívására.

A pályázat célja Miskolcon a városi környezet fenntartható, innovatív rehabilitációja természet-alapú megoldások demonstrációján keresztül. A pályázati anyag elkészítéséhez rendszeres egyeztető ülésekre van szükség a konzorciumvezetővel és Miskolc döntéshozóival. A konzorciumépítő és pályázat előkészítő ülések mellett a pályázat sikeressége érdekében az ÉMI kollégái részt vesznek az Európai Unió által szervezett információs napon.

Miskolc városában egy kijelölt területen reprodukálható, természet-alapú megoldások kerülnek megvalósításra a város zöldítése érdekében. A pályázatban Miskolc úgynevezett ’front runner’ városként példát mutat a természet-alapú megoldások demonstrációjával.

A városi környezet természet-alapú rehabilitációja hosszú-távon hozzájárul a levegő minőségének, a városi mikroklímának és a lakosok egészségének és általános jólétének javulásához. A pályázat keretében egy monitoring rendszer is felállításra kerül, amely segítségével hosszú-távon értékelhető az alkalmazott megoldások hatása. További cél a megoldások gazdasági, társadalmi vagy  szabályozási korlátainak feltárása és megszüntetése, annak érdekében, hogy elősegítsük, hogy hosszú-távon az EU vezető szerepet tölthessen be a világpiacon a természet-alapú megoldások terén. A követő (’follower’) városok pedig ezen tapasztalatok alapján terveket tudnak kidolgozni hasonló megoldások megvalósítására.

A pályázat sikeres benyújtásának érdekében a konzorciumvezető és a partnerek részt vettek 2016.12.8-án az Európai Bizottság által szervezett Brüsszelben megrendezésre került H2020 információs napon, amely kifejezetten a kiírásban foglalt megoldásokkal kapcsolatban és a pályázat elkészítéséhez nyújtott hasznos információkat a résztvevőknek. Ismertetésre és megvitatásra került a felhívás, új hasznos információk szerzésére, kapcsolatépítésre és kérdések tisztázására volt lehetőség. Mindemellett a nemzetközi konzorcium egyeztető ülést tartott Madridban 2017. januárjában, ahol a pályázati anyag véglegesítése történt.

A projekt eredményeként a pályázat a spanyol Tecnalia konzorciumvezetésével a H2020 program, SCC-02-2016-2017: Demonstrating innovative nature-based solutions in cities című felhívására „REGREENERATION - Citizen-oriented urban REgeneration model using GREENER solutions (NBS). TransformATION of vulnerable areas into more inclusive, healthier and economically developed neighbourhoods” címmel beadásra került 2017.02.07-én.

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI