Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

A MINŐSÉG MÉRHETŐ - Arculatváltás

Az ÉMI a lakosság felé nyit az idén szolgáltatásaival, így célcsoport-köre kibővül. Ez a lépés arra készteti a Társaságot, hogy egyrészt átgondolja és korszerűvé tegye eddigi kommunikációs felületeit, másrészt kibővítse arculati eszköztárát.

A feladat érinti a vizuális felületeket és a tartalomszolgáltatás stílusát, formáját is: így a digitális platformokat, a nyomtatott eszközöket és a márkahordozó felületeket egyaránt.

Most jó alkalom kínálkozik arra, hogy az ÉMI önmagát – helyét, szerepét, küldetését, stílusát és hangvételét – újrafogalmazza, majd ezeket korszerű, előremutató nyelvezettel és eszköztárral formába öntse, megszólaltassa. Szándékunk, hogy ez a lépés egyszerre hasson kifelé és befelé; emelje az ÉMI státuszát ügyfeleink előtt, és inspirálóan hasson munkatársaink körében.

Kommunikációs rendszerünk újratervezése átgondolt, mindenre kiterjedő, többlépcsős munkát igényel. Ennek a folyamatnak az első lépését tettük meg eddig: megszületett az arculat „szegletkövét” jelentő logotípia, amelyről ebben a cikkben számolunk be röviden, valamint néhány képben ízelítőt adunk a logotípia megjelenési lehetőségeiből.

 

Az ÉMI-vel kapcsolatos legfontosabb szempontok, amelyek, mint evidenciák, a „ceruzánkat vezették” – és amelyeket tudatosan és határozottan képviselnünk kell a további kommunikációtervező munka során is – a következők:

  • 100% állami tulajdononban álló,
  • közfeladatot is ellátó nonprofit gazdasági társaság,
  • mely műszaki tudományokra alapozott, gyakorlati tevékenységet végez, szolgáltatásokat nyújt.

Ezek a szerepkörök pozitív társadalmi elvárásokat vonnak maguk után, mint például objektivitást, pontosságot, kiszámíthatóságot, mérhetőséget, egyértelműséget és pártatlanságot. Jellegét tekintve pedig azt várják az ÉMI-től, hogy legyen erőteljes, tekintélyparancsoló, lényegre törő, tiszta és gyakorlatias. Ezek tehát a szervezet elválaszthatatlan attribútumai.

Ugyanakkor negatív sztereotípiák is léteznek, amiket szeretnénk elkerülni: bürokrácia, részrehajlás, lassúság, korszerűtlenség, megkerülhetőség.

Az ÉMI megjelenésének tervezése során törekszünk a vizuális közérthetőségre és a gyors felismerhetőségre, hogy értékeinket könnyen befogadhatóvá tegyük.

Ezen szempontok figyelembevételével olyan tervet dolgoztatunk ki szakemberek bevonásával, mely az építőipar karakteréhez közel áll: erőteljes, szikár és lényegre törő, továbbá klasszikus belső arányrendszert hordoz, összhatása pedig mérnöki pontosságot és strukturált, rendszerelvű gondolkodást vetít elénk. Ugyanakkor a laikus közönség számára is világosan mutatja az ÉMI elsődleges szerepkörét, amely nem más, mint épített környezetünk minőségének biztosítása, az anyagok és termékek műszaki vizsgálata és tanúsítása által.

 

A logotípiával együtt megszületett új jelmondatunk, amely tömör és célratörő: A MINŐSÉG MÉRHETŐ.

Új vizuális és kommunikációs eszközeink folyamatos szolgálatba állításával minden munkatársunk és ügyfelünk munkáját szeretnénk segíteni.

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu

Kapcsolódó oldalaink

Aktuális Rendezvények
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI