Az ÉMI lakossági információs tevékenységet folytat annak érdekében, hogy hasznos és használható tudnivalókkal lássa el az építkezni, felújítani készülőket, támogatva ezzel a minőségi lakossági építkezést. Az ún. EMILI füzeteket, valamint a családi házak építésének minőségi ellenőrzéséhez készített segédletet ingyenesen tesszük elérhetővé az érdeklődők számára.

 

Védenek a nap, a hideg, a csapadék hatásaitól, kizárják a légszennyezés nagy részét, és védelmi funkciókat is ellátnak. Emellett elvárjuk tőlük a szellőztetést, árnyékolást, a kilátás lehetőségét. Számos funkció. De mit tudunk az ablakokról?

Valóban "le"szigeteljük a házunkat? Mitől lesz jó egy ház szigetelése? Hogyan állapíthatjuk meg, hogy jól helyezik-e föl a homlokzati hőszigetelő rendszerünket?

Magyarország teljes energiafogyasztásához képest épületeink energaszükséglete jelentős részt képvisel: körülbelül 40%-ot. Az épületállományunk energetikai korszerűsítésével radikális megtakarításokat lehet elérni. Ennek lehetőségéről szól ez a füzet.

Manapság egyre nagyobb érdeklődést váltanak ki a napelemes megoldások. De ismerjük-e a működésüket? Tudjuk-e, hogy milyen típusai vannak, és milyen követelmények vonatkoznak ezekre a szerkezetekre?

A köznyelv úgy ismeri: könnyűszerkezetes ház. Ez az elnevezés azonban egyre kevésbé tekinthető pontosnak. Füzetünk bemutatja, mik az előnyei és hátrányai az ilyen építményeknek, bemutatja a jogszabályi hátterüket, és az építésük folyamatát.

A faanyagok szinte mindenhol jelen vannak életünkben. Jellegzetes szerkezeti felépítése és fizikai tulajdonságai miatt a fa széles körűen felhasználható alapanyag. Forgalomba hozataláról, jellemzőiről írunk füzetünkben, valamint bemutatjuk, mit kell tartalmaznia egy gyártásellenőrzési dokumentációnak.

Mi igazolja egy építési termék teljesítményét a rá vonatkozó műszaki előírásoknak megfelelően? Kötelező-e a gyártóknak, forgalmazóknak rendelkezésre bocsátani ilyen dokumentumot vásárláskor, és ha igen, milyen formában, milyen adatokkal?

 

Tájékoztató felhívás a honlapról: Az emili.hu egy tájékoztató oldal, melyen az építkezésekhez, felújításokhoz találnak hasznos információkat. Az ÉMI nem jogosult fogyasztóvédelmi ügyekben eljárni, intézkedni, vagy felvilágosítást nyújtani!