Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Miniszteri egyeztetés az ÉMI nukleáris tevékenységéről

Az ÉMI történetében kiemelkedő korszak kötődik a hazai nukleáris létesítmények építészeti megvalósításához, és jelenleg, valamint a jövőre nézve is rendelkezik kapacitással e téren a Társaság. Mindezekről személyesen tájékozódott nemrégiben Süli János a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter.

Az ÉMI Nonprofit Kft. félévszázados történetében kiemelkedő korszak kötődik a hazai nukleáris létesítmények építészeti megvalósításához. A Társaság és jogelődje a Paksi Atomerőmű építésének kezdeti szakaszától kezdve több szakterületen is aktív szerepet vállalt a beruházásban. Az építési tárca szak-intézményeként, mint kijelölt ellenőrző szervezet eredményesen tevékenykedett kutatási és műszaki szabályozási, MEO szintű minőségellenőrzési, szuperellenőri és építésfelügyeleti ellenőrzési területen.

Az ÉMI nukleáris létesítményekkel kapcsolatos tevékenységéről, szakmai felkészültségéről, valamint jelenlegi és jövőbeni kapacitásáról június végén nyújtottak tájékoztatást a Társaság szakemberei Süli János tárca nélküli miniszternek egy esetleges együttműködés reményében.


Süli János
(forrás: www.kdnp.hu)

Az ÉMI szakemberei a találkozón részletesen tájékoztatták Süli Jánost a Táraság Nukleáris Létesítmények Irodája, valamint Anyag- és szerkezetvizsgáló laboratóriumának erőforrásairól, tevékenységeiről, melyekkel hatékonyan tud közreműködni számos nukleáris biztonságot növelő műszaki megoldás kidolgozásában. Süli János így átfogó képet kapott az ÉMI laboratóriumának épületenergetikai vizsgáló eszközeiről és berendezéseiről, az univerzális anyagvizsgáló gépeiről, anyagok és szerkezetek egyéb ellenálló képességének vizsgálati eszközeiről, valamint a talajjellemzőket vizsgáló berendezéseiről.

Nyiri Szabolcs műszaki igazgató részletesen ismertette a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterrel az ÉMI, és azon belül kifejezetten a Nukleáris Létesítmények Iroda szakmai kompetenciáit. A műszaki igazgató kihangsúlyozta az ÉMI elmúlt két évben végzett felkészülésének időszakát, melyben eredményeként értékelendő az MVM Paks II. Zrt.-vel és az MVM ERBE Zrt.-vel eddigi közös munkáit. A Társaság szakemberei beszámoltak Süli Jánosnak az ÉMI Nonprofit Kft. Országos Atomenergia Hivatallal és érintett minisztériumokkal való kapcsolatainak megerősödéséről, valamint a Nukleáris Műszaki Szakértői Klaszter (NMSZK) megalakulásáról, melynek az ÉMI az egyik alapító tagja. A tárca nélküli miniszter tájékoztatást kapott továbbá az ÉMI szabályozási területen szerzett kijelöléséről, a 184/2016-os Korm. rendelet szerinti szakmagyakorlási jogosultságaink megszerzéséről, a Társaság BME-n elindult nukleáris szakmérnök képzésen való oktatói és hallgatói részvételéről, valamint a paksi telephely megvásárlásáról.

Az ÉMI szakemberei a találkozón kiemelték, a Társaság az építőipar területén több mint 50 éves múlttal rendelkező, kimagaslóan felkészült szakértői intézmény, melyet nukleáris területen gyakorolt múltbéli szerepe és felhalmozott tapasztalatai alkalmassá teszik arra, hogy az előkészítés alatt álló új atomerőművi beruházás építészeti megvalósításában is meghatározó szerepet vállaljon.

Kapcsolódó cikk: Nukleáris Klaszter tagja lett az ÉMI

Érvényes: 2017.07.28 00.00-tól

Kapcsolattartó

Ügyfélszolgálat
Telefon: +36 26 502 300
E-mail: info@emi.hu
Feliratkozás hírlevélre

Partnereink

Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium
Lechner Tudásközpont Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség Széchenyi 2020 Pályázóknak Klímapolitika BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Innovációs és Technológiai Minisztérium Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC

Hírlevél

Feliratkozás hírlevélre

Copyright © 2012-2022 ÉMI